Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Mat för fokus


Visste du att goda kostvanor hänger ihop med bättre koncentrationsförmåga, bättre kontroll över det egna beteendet, bättre studieprestationer och bättre psykisk hälsa?

Om inte hjärnan får tillgång till glukos (socker) fungerar den sämre och man får svårt att fokusera. Det märks inte minst i skolan. För att kunna fokusera, tänka klart och dra slutsatser behöver man tillgång till den främre delen av hjärnan, pannloben. När den inte får näring blir det tufft att hänga med i skolan. Hjärnan märker själv att den saknar näring vilket gör att den driver dig till att äta socker för att den snabbt ska få den energi den behöver. När du äter en godisbit eller dricker en energidryck kommer hjärnan igång men det är tyvärr kortvarigt. För att kunna hålla fokus, tänka klart och jobba bra i skolan behövs ett regelbundet intag av mat av god kvalitet. För hjärnan innebär god kvalitet att det ska vara mat med energi som räcker länge, så kallade långsamma kolhydrater.

Vill du att din hjärna ska funka bättre i skolan behöver du komma till skolan utsövd och ha regelbundna måltider med bra mat. Då optimerar du hjärnan och ökar chansen för goda studieresultat.

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm