Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet
Förstora bilden

 

Idrottsvänner är ett treårigt projekt som drivs av Svenska Dövidrottsförbundet och finansieras av Allmänna Arvsfonden. Projektet syftar till att stötta ungdomar som flyttar till Örebro för att börja på Riksgymnasiet för döva och hörselskadade att idrotta. Målet är att utöka förutsättningar för ungdomarna utan något avbrott från sin idrottsliga karriär samt främja en ökad fysisk och psykisk hälsa.

Projektet ska bland annat skapa en röd tråd för eleverna i övergången från grund-/specialskolan till Riksgymnasiet i Örebro vad gäller idrott. Projektet ska även utbilda "idrottsvänner" i samarbete med RF-SISU Örebro län innan de påbörjar sitt uppdrag. Syftet med idrottvännerna är att stötta ungdomarna i deras kontakter med föreningslivet lokalt i Örebro. Projektet kommer att under projektsåren skapa olika utbildningsmaterial för idrottsföreningarna och för tolkbolagen i Örebro och nationellt samt verka för att få fram ett gymnasieprogram som kombinerar studier med idrott för Riksgymnasiets elever.

Mer information om vårt arbete kommer, men om du har några funderingar kan du kontakta oss på idrottsvanner@dovidrott.se

Håll gärna utkik på vår Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

/Projektets team

Förstora bilden
Förstora bilden
Förstora bilden

Projektledare

Anna Polivanchuk
anna.polivanchuk@dovidrott.se

Projektmedarbetare

Joakim Gustafsson
joakim.gustafsson@dovidrott.se

Projektmedarbetare

Ronja Javerud
ronja.javerud@dovidrott.se

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm