Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Stresshantering


Motion är bästa medicinen mot stress tror forskare efter flera studier. I Sverige, Norge och USA har forskare under flera år undersökt vilket som är det bästa sättet att hantera stress och på så sätt slippa både fysiska och psykiska sjukdomar. Vad de alla kommit fram till är att motion är det som har störst betydelse för vår hälsa. Det finns inga mediciner eller andra metoder som ens kommer i närheten av de positiva effekterna till exempel löpning eller annan konditionsträning (aerobisk träning) har på hälsan. God kondition förbättrar immunförsvaret samtidigt som det gör att tron på en själv ökar vilket gör att man lättare kan lösa problem och uppgifter.


Tränade personer ser ut att hanterar stress bättre.
Människor reagerar olika i stressade situationer beroende på om de är tränade eller otränade. Det visar en undersökning gjord i USA. När de tränade och otränade personerna utsattes för stressituationer så löste de tränade problemen och situationerna snabbare än de otränade. De tränade hade heller inte lika hög nivå av stresshormonet kortisol som de otränade. De tränade personerna till och med sänkte halten av kortisol när de skulle prestera mer än vanligt. Hos de otränade personerna höjdes kortisolet och de presterade sämre. Man kunde också se att de tränade kom i balans mycket snabbare efter stresspåslag än de otränade. De som inte tränat kom inte riktigt igång med problemlösningen utan producerade bara en mängd kortisol. Det fortsatte långt efter att de avslutat övningen.

Hitta ett sätt som passar dig för att få den träning som behövs för att handskas med stressade situationer, det är en bra investering av tid och pengar.

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.