Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Äkta Man på Turné

Under våren och hösten 2024 finns det en möjlighet för dig att utforska nya perspektiv tillsammans med Äkta Man Forum. Vi från Äkta Man Forum kommer att besöka olika platser runt i Sverige och du som är döv, hörselskadad eller dövblind och är över 18 år är välkommen att delta.

När vi kommer till din stad kommer vi att tillsammans genomföra uppvärmningar, övningar och forumteater för att skapa en trygg miljö där du kan utforska nya perspektiv och lära dig mer om dig själv och andra.

Men vad är forumteater? Forumteater är en teaterform där deltagarna inte bara är passiva åskådare utan också aktiva deltagare i skapandet av berättelserna. Genom improvisation och diskussion utforskar vi tillsammans olika teman som är relevanta för samhället och våra liv. Det kan handla om allt från relationer och känslor till sociala orättvisor och konflikter. Det som är så unikt med forumteater att deltagarna får chansen att experimentera med olika lösningar på de problem och utmaningar som berättas under forumteatern.

Om du har tidigare varit med om en situation du tycker har varit svår att hantera kan forumteater hjälpa dig att hitta olika lösningar på situationen. Du får hjälp av andra deltagare och tillsammans kan ni prova olika sätt att hantera situationen. Det är en trygg miljö där du kan öva på att ta beslut och känna dig mer förberedd om liknande situationer uppstår igen. Det är en plats där människor från olika bakgrunder och erfarenheter kan mötas och lära av varandra. Genom samarbete med andra deltagare kan vi ha diskussioner och reflektioner som leder till en djupare förståelse för olika saker.

Forumteater med Äkta Man Forum leds av Patrik Nordell som är projektledare för Äkta Man Forum, och Josefine Backlund som är utbildningsutvecklare. Patrik har tidigare arbetat med Äkta Man projektet från år 2019–2022. Vi två kommer att åka på turné runt i Sverige och besöka olika städer för att ha forumteater. Om du är intresserad av att ha oss i din stad eller om du vill veta mer om forumteater, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att träffa dig!

Kontakta oss på Instagram eller via mejl aktaman@dovidrott.se om du har frågor.

Publicerad: 2024-04-16

Senast uppdaterad: 2024-04-16

Författare: Frej Fredman

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.