Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

SDI lyfter elitidrottsfrågan på RF:s extra stämma

SDI:s ordförande Alexandra Polivanchuk under RIM 2023

SDI:s ordförande Alexandra Polivanchuk under RIM 2023

Svenska Dövidrottsförbundet driver elitidrottsfrågan på Riksidrottsförbundets extra stämma den 23 januari 2024.  

Svenska Dövidrottsförbundet kommer att vara aktivt representerat som ombud vid Riksidrottsförbundets extra stämma, med start kl. 09.30 och beräknad avslutning kl. 11.30 den 23 januari. Evenemanget livesänds med teckenspråkstolkning, och för åhörare finns en streaminglänk på www.rf.se/rim Länk till annan webbplats..

Elitidrottsfrågan är en central fråga på extra stämman, där Svenska Dövidrottsförbundet, tillsammans med andra idrottsförbund, har formulerat en motion och fått svar från Riksidrottsförbundet: läs och ta del av motionen här Pdf, 460.2 kB, öppnas i nytt fönster.

Svenska Dövidrottsförbundet lyfter frågan om varför dövidrott inte betraktas som nationellt intresse, trots att andra paraidrotter erhåller ökade anslag. Trots att det finns europeiska och världsmästerskap för döva och hörselskadade, inklusive Deaflympics, står döva idrottare inför hinder i Sverige.

Tidigare har Svenska Dövidrottsförbundet fått stöd från Riksidrottsförbundet, men detta har minskat dramatiskt. Vi strävar efter samma positiva inställning till våra och hörselskadade landslagsaktiva idrottare och ledare. För att möjliggöra utveckling av våra elitidrottare till EM, VM och Deaflympics yrkar vi på nytt stöd. Med hänvisning till den strategiska planen för idrottsrörelsen 2022–2025, där vi enats om målen, strävar vi gemensamt mot att svensk idrott ska vara för alla, oavsett bakgrund, ålder, kön, ambitionsnivå eller andra förutsättningar. Tyvärr står verklighetsbilden i strid med detta mål.

Ett öppet brev har därför sammanställts tillsammans med andra idrottsförbund: läs och ta del av öppet brev här Pdf, 121.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Curt Ljungberg kommer vara på plats som ombud tillsamans med Patrik Drivstedt som åhörare från SDI. På kvällens idrottsgala kommer Hanna Sejlitz och Curt vara representerat.

Publicerad: 2024-01-22

Senast uppdaterad: 2024-01-22

Författare: Jannicke Kvitvær

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.