Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Idrottsvänsutbildingen 2024

Den 25–26 maj 2024 samlades 10 deltagare och 4 utbildare i Örebro för att genomföra världens första idrottsvänsutbildning!

Presentation av nya idrottsvänner

Projekt Idrottsvänner är stolta över att kunna presentera våra nya idrottsvänner, som kommer att introduceras individuellt på projektets sida inom kort. Dessa idrottsvänner kommer att vara tillgängliga för ungdomar i Örebro som söker stöd och vägledning i sin idrottsliga resa under gymnasietiden.

Intensiv och lärorik utbildning

Under utbildningshelgen fick deltagarna ta del av ett omfattande program som inkluderade föreläsningar, diskussioner och praktiska workshops. Ämnen som behandlades var:

  • Idrottens sammanhang
  • Mentor- och ledarskap
  • Motivation och delaktighet
  • Interkulturellt förhållningssätt
  • Bemötande och konflikthantering

Trots den intensiva värmen utomhus var deltagarna fullt engagerade och visade stor entusiasm. Det blev en svettig, men mycket lärorik helg med många intressanta insikter för alla inblandade.

De fantastiska utbildarna under utbildningshelgen. Från vänster Joachim Sundström, Åsa Mellin, Huda Ali Khalifa och Bülent Yalcin.

Framtida händelser och utbildningar

Resan för idrottsvännerna stannar inte här. Projektet planerar för höstterminens aktiviteter och välkomnar nya ungdomar att söka idrottsstöd. Det planeras även för en ny idrottsvänsutbildning under våren 2025. För er som är intresserade av att delta, håll utkik på vår hemsida och sociala medier för mer information.

Genom denna utbildning tar vi ett stort steg framåt för att stödja döva och hörselskadade ungdomar i deras idrottsliga resor. Tack till alla som deltog och bidrog till denna framgångsrika helg!

Publicerad: 2024-06-04

Senast uppdaterad: 2024-06-03

Författare: Joakim Gustafsson

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.