Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Idrottsvänner år 2023


Projekt Idrottsvänners första år har varit givande där projektet genomfördes effektivt med olika viktiga uppgifter. Ett av våra främsta mål var att skapa en röd tråd mellan grund-/specialskolor och riksgymnasiet, som utgör vår primära målgrupp.

Efter besöket på Kristinaskolan har vi fortsatt att besöka ytterligare 7 grund-/specialskolor: Manillaskolan, Alviksskolan, Birgittaskolan, Vänerskolan, Kannebäcksskolan, Östervångsskolan och Silviaskolan. Vid dessa skolor har vi hållit möten med skolledningen, studie- och yrkesvägledare samt lärare.

På riksgymnasiet har vi besökt Rudbecksgymnasiet och Tullängsgymnasiet för RGD/RGH, och i januari planerar vi att besöka Virginska gymnasiet. 

Vi har haft möten med fantastiska elever både från grund-/specialskolor och riksgymnasiet för att berätta om vårt projekt. Det har genererat många frågor, och eleverna har känt sig uppskattade av att vi finns i Örebro.

Vid Café 019 har vi etablerat ett bra samarbete med fritidsledarna och boendepersonalen. Vi har deltagit i deras arbetsplatsträffar för att skapa ett samarbete och har även hållit husmöten för att informera ungdomarna om vårt projekt. Vi har aktivt deltagit i olika aktiviteter som kick-off och prova-på-dagar.

Parallellt med dessa uppgifter har vi stöttat ungdomar med deras idrott, hjälpt dem att ansluta sig till nya klubbar och hållit möten med tränarna. Målet har varit att skapa ömsesidig förståelse mellan döva/hörselskadade idrottsutövare och tränare. Det har inkluderat att introducera teckenspråkstolkning och att informera tränarna om särskilda förutsättningar.

Att fånga upp och informera ungdomarna har sammanfattningsvis varit en av våra viktigaste uppgifter. Vi ser nu fram emot ett nytt år under 2024 med spänning och engagemang för att fortsätta stödja och engagera ungdomar genom vårt projekt samt utföra andra uppgifter som vi har utvecklat under året, och vi ser fram emot de många händelser som kommer att äga rum under det kommande året.

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm