Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Vi välkomnar flera nya ledare till förbundet!

Förbundet går in i en ny avtalsperiod för samtliga landslagsledare som gäller från 1 juli 2024 till 30 juni 2026, en period som går över Deaflympics 2025 som genomförs mellan 15-26 november 2026 i Tokyo. Till den nya avtalsperioden har flera nya ledare anslutit till Dövidrottsfamiljen samtidigt som några tackat för sig.

Förbundet är otroligt glada över att det finns så pass många engagerade ledare inom Svensk Dövidrott, som i stort sett är ett ideellt uppdrag som kräver ett stort hjärta för Dövidrottsrörelsen. Utan dessa ledare skulle det inte vara möjligt att bedriva idrottsverksamheterna inom förbundet på landslags- och föreningsnivå, därför känns det fantastiskt att så pass många ledare skrivit på ett avtal fram till 30 juni 2026.

I dagsläget finns cirka 16 idrottsverksamheter inom förbundet, med ett par ytterligare idrotter som i dagsläget delvis eller helt är vilande samtidigt som storlekarna på verksamheterna varierar från idrott till idrott. Det kräver därför ett stort antal ideella ledare som är redo att lägga ned stora delar av sina tid för att bidra till Svensk Dövidrotts utveckling, vi ser att det finns stort engagemang och något som förbundet verkligen värdesätter.

Den tidigare avtalsperioden var 1 januari 2023 - 30 juni 2024 och ett par huvudansvariga och förbundskapten har valt att ej förlänga sitt avtal alternativt att förbundet valt att göra om organisationen inom verksamheterna. De huvudansvariga och förbundskapten som tackat för sig är

  • Henrik Eklund, huvudansvarig SDI Orientering
  • Gabriella Della Morte Pålstam, huvudansvarig SDI Damfutsal
  • Martin Törnblom, förbundskapten (samt tidigare Huvudansvarig) SDI Simning
  • Michel Basberber, förbundskapten SDI Herrfutsal

Förbundet vill rikta ett stort tack till dessa ledare för deras insatser i respektive landslagsverksamheter. Formella avtackningar till ledarna i enlighet med förbundets riktlinjer kommer att göras inom kort!

Samtidigt vill vi välkomna flera nya, en del nygamla, namn till förbundet som skrivit på för 2 år

  • Mara Kursite, huvudansvarig SDI Beachvolleyboll
  • Novica Matic, förbundskapten SDI Herrbasket
  • Ronny Carlsson, huvudansvarig SDI Bowling (breddverksamheten, Mathias Andersson kvarstår som huvudansvarig för landslagsverksamheten)
  • Jonas Berglund, huvudansvarig SDI Orientering
  • Per Forsberg, förbundskapten SDI Orientering
  • Beatrice Sjölund, förbundskapten SDI Simning

Sist men inte minst, får vi inte heller glömma samtliga ledare som väljer att fortsätta ge ytterligare tid och engagemang till förbundet som huvudansvarig eller förbundskapten och väljer att fortsätta i ytterligare två år (enstaka avvikelser i avtalslängden förekommer). Komplett samling av samtliga huvudansvariga och förbundskapten som har avtal med förbundet kan hittas HÄR samtidigt som kontaktuppgifterna till huvudansvariga även finns listade där. Tveka inte att ta kontakt med dem!

Ytterligare ett par namn som nya ledare kan uppkomma fortlöpande då dialog med vissa ledare till vissa landslag finns, samtidigt som vi fortfarande söker fler ledare. Just nu söker vi främst huvudansvariga till Damfutsal samt Fotboll, känner du dig sugen på rollen som huvudansvarig för någon av idrotterna? Gå in på denna länk och gör din intresseanmälan!

Vi välkomnar även intresseanmälningar till idrotterna som i dagsläget inte har verksamhet inom förbundet, ta kontakt med förbundets Sportkoordinator på sportkoordinator@dovidrott.se för att inleda en dialog vilken idrott det handlar om samt om det är aktuellt i dagsläget eller inte.

För er som är sugna på rollen som förbundskapten eller annan ledaruppgifter som t.ex. assisterande förbundskapten, materialförvaltare, fysioterapeut mm. ska den första kontakten göras med idrotternas huvudansvarige, det är de huvudansvariga som fastställer ledarstaben primärt.

Varmt välkomna alla nya ledare till Svensk Dövidrott och ytterligare ett stort tack till samtliga ledare, vare sig det är nya, nygamla, avgående och ordinarie för att ert fantastiska engagemang!

Publicerad: 2024-07-05

Senast uppdaterad: 2024-07-05

Författare: Frej Fredman

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.