Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Projektmedarbetare till Idrottsvänner sökes!

Svenska Dövidrottsförbundet söker en vikarie som projektmedarbetare till projektet Idrottsvänner.

Om Svenska Dövidrottsförbundet
Vi är ett förbund som arbetar för att främja och utveckla Svensk Dövidrott. Vi, Svenska Dövidrottidrottsförbundet är anslutet till Sveriges Riksidrottsförbund (RF) och är en del av den svenska idrottsrörelsen. Svensk Dövidrott arbetar både med barn och ungdom- och elitidrott samt har internationellt utbyte.

Vi söker nu en vikarie som projektmedarbetare för ett arvfondsprojekt, Idrottsvänner, som finansieras av Allmänna Arvsfonden. Tjänsten är från 9 september 2024 till 31 mars 2025. Detta projekt genomförs i egen regi men med samarbeten med lokala föreningar i Örebro.

Vi söker dig som vill medverka till att döva och hörselskadade ungdomar får en lättare övergång från sin idrottsmiljö där de har bott och växt upp i, till en ny förening i Örebro så att det inte sker något avbrott från sin idrottsliga karriär när de flyttar till Örebro för att starta sin gymnasieutbildning.
Du är van att leda och utbilda. Du har dövkompetens och behärskar såväl svenskt teckenspråk som svenska. Det är meriterande om du har erfarenhet av idrott och har hög social kompetens.

Om arbetet
I rollen som medarbetare kommer du att arbeta varierat och brett inom idrott och administration, med en jämn men varierande fördelning mellan områdena. Det innefattar även administrativa och praktiska uppgifter såsom hantering av avstämningar och rapporter, samt administrativa uppgifter för att stödja förbundets olika verksamheter. Tjänsten ställer meriterande krav på att du, tillsammans med projektledaren, har ansvar för att ett projekt genomförs i tid och till den budgeterade kostnaden. Du är en del av en tight arbetsgrupp, och dina uppgifter innebär bland annat att hjälpa och stötta projektledaren med att hålla koll på projektets framsteg och strukturera arbetet under projektets gång.

Arbetsuppgifterna omfattar även att stärka och utveckla samarbetet, samt att bistå förbundets administration och praktiska verksamhet.


Exempel på arbetsuppgifter:

 • Hantera relationer med kommunen, andra aktörer och samarbetspartners.
 • Skapa en röd tråd, vad gäller idrottandet, i övergången från grundskolan eller specialskolan på hemorten till Riksgymnasiet i Örebro.
 • Vara en länk mellan idrottsklubbarna och ungdomarna som flyttar till Örebro.
 • Att stötta arbetsgruppens projektledare i hens arbete och se till att hen har rätt förutsättningar att genomföra projektarbetet.
 • Bistå kansliet med administrativa uppgifter.
 • Medverka i arbets- och styrgruppsmöten och workshops.
 • Medverka vid mötesplatser där målgruppen finns.

Vi söker dig som är en prestigelös person som aldrig tvekar att göra det lilla extra för dina kollegor och ditt arbete. Ditt personliga engagemang och din förmåga att skapa goda relationer med såväl ledarna som kollegor kommer vara avgörande för hur du kommer trivas och passa in på Dövidrotten. Du kommer väl förberedd och tar självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter och resultatet av dem. Dina personliga egenskaper kommer vara oerhört viktiga i urvalsprocessen.

Det är krav/meriterande:

 • Är fullt tvåspråkig (uttrycker dig väl på svenskt teckenspråk och svenska i skrift)
 • Att du har erfarenheter av projektuppdrag och dövidrott.
 • Att du har erfarenheter av att arbeta i projekt med processor och målstyrning.
 • God initiativ- och samarbetsförmåga.
 • God kommunikationsförmåga och gott bemötande.
 • Kan uttrycka dig målgruppsanpassat och är trygg i kontakt med andra människor.
 • Att du har en bredd erfarenhet från arbete inom ideella sektorn.


Övrigt

Tjänsten är en vikariat projektanställning på heltid (100%) i 6 månader, från 9 september 2024 till 31 mars 2025.
Placeringsorten är på Idrottens Hus i Örebro. Eftersom tjänsten innefattar arbete med SDI:s kansli kan möten ske på SDI:s kansli i Stockholm i jämna mellanrum.

Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan Arbetargivaralliansen och Unionen.

Ansökan
Löpande urval sker.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till Generalsekreteraren via patrik.drivstedt@dovidrott.se senast den 30 juni 2024

För frågor om tjänsten kontakta generalsekreteraren Patrik Drivstedt, patrik.drivstedt@dovidrott.se eller projektledare Anna Polivanchuk, anna.polivanchuk@dovidrott.se.

Publicerad: 2024-06-11

Senast uppdaterad: 2024-06-11

Författare: Jannicke Kvitvær

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.