Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Orientering SM i Sprint & Sprintstafett genomförs till helgen

Nu till lördag, 1 juni, genomförs 2024 års Orienterings SM i Sprint & Sprintstafett i Örebro med IF Nerike som arrangörsförening. Totalt blir det tre officiella SM-klasser i individuell sprint och en officiell SM-klass i Sprintstafett.

Arenan till 2024 års SM i Sprint och Sprintstafett ligger vid nya Karlslundsskolan som är ett stenkast från en betydligt mer vällbekand skola inom dövvärlden, nämligen Risbergska Skolan som länge varit en av skolorna i Riksgymnasiet för Döva och Hörselskadade. Årets SM genomförs i en redan befintlig tävling, nämligen Distriktsmästerskapet i Sprint och Sprintstafett för Örebro. Tävlingsområdet är i direkt anslutning till arenan, Solhaga och banläggaren beskriver terrängen så här:

Tävlingsområdet utgörs huvudsakligen av bostadsområden med flerfamiljshus och tillhörande gårdar, gräsytor och parkeringsytor. Det finns inslag av trafikerade gator som genomkorsar området.
Underlaget varierar mellan asfalt, grus- och gräsytor. Kuperingen är svag.

Individuell sprint har första start klockan 10.00 och sen blir det vila innan första start i sprintstafett sker klockan 13.30.

Komplett tävlingsinformation kan hittas i tävlingens PM här: PM - DM i Sprint & Sprintstafett Örebro (orientering.se) Länk till annan webbplats.

De tre officiella SM-klasser för döva i individuell sprint är H21, D50 & H50 och i sprintstafetten blir den enda officiella klassen mixed DH50. H21-löparna deltar även i Sprintstafett men då under H21-klassen i DM-tävlingen istället för mixade SM-klass, främsta anledningen till att de gör det är för att förbereda sig inför Orienterings EM i Riga, Lettland som genomförs veckan därpå.

H21 - Individuell sprintJesper Melin

IF Nerike

Rihards Darzins

IF Nerike

Frej Fredman

IK Hephata

Nils Forsberg-Rundström

IK Hephata

 

D50 - Individuell sprintAnna Pålsson

IK Hephata

Katarina Linné

IK Hephata

Anna Racki

DSK Dalir

 

H50 - Individuel SprintAdam Racki

DSK Dalir

Carl-Erik Sjöberg

IK Virtus

Peteris Kursitis

IK Hephata

Jonas Berglund

IK Hephata

 

Mixed DH50 - Sprintstafett
Anna Pålsson

Peteris Kursitis

IK Hephata

Anna Racki

Adam Racki

DSK Dalir

Katarina Linné

Carl-Erik Sjöberg

IK Hephata/IK Virtus

 

För nästan samtliga löpare blir detta SM också ett genrep inför Sprint-EM och Världscup för veteraner som genomförs i Riga, Lettland mellan 6-10 juni - alltså veckan därpå. Så räkna med att löparna vill visa att de är formtoppade och leverera fina resultat!

Förra året knep Nils Forsberg-Rundström SM-guld i H21 och Peteris Kursitis i H50, blir det en ny repris denna gång eller är någon av konkurrenterna tillräckligt hungriga för att rubba Hephatisterna? Vem av trion i D50 som är relativt nya inom orienteringen behärskar Örebroterrängen bäst? Åk till nya Karlslundsskolan och ta reda på det på lördag - väderrapporterna lovar gott om sol!

För dig som inte har någon möjlighet att vara på plats så kan man följa resultat på Liveresultat orientering Länk till annan webbplats. välj DM i Sprint Örebro som kommer att dyka upp inom kort.

Stort lycka till, samtliga löpare och varmt välkomna samtliga åskådare!

Publicerad: 2024-05-30

Senast uppdaterad: 2024-05-30

Författare: Jannicke Kvitvær

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.