Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Nu kör vi Ungdomsspelen 2024!

Gruppbild från Ungdomsspelen i Leksand den 18–19 november 2023 med DSK Dalir som arrangörer. Fotograf: Signe Sjöberg

Nu till helgen den 18–19 maj är det dags för vårens Ungdomsspel som kommer att spelas i Örebro med idrotterna friidrott och fotboll med IF Nerike som arrangörer.

Ungdomsspelen är ett årligt evenemang för döva och hörselskadade som arrangeras en gång per termin, olika idrotter enligt ett rullande schema med idrotter står på programmet. Ungdomsspelen har sin bakgrund i gamla Skol-SM som reformerades efter när skolorna avsagt sig ansvaret för arrangemanget. Hösten 2021 genomfördes den första Ungdomsspel i Stockholm. Det är ett tillfälle för ungdomar att prova på idrotter, visa upp sina färdigheter och möta andra likasinnade.

Under kommande ungdomsspel så har totalt 142 deltagare och 35 ledare från föreningarna IF Nerike, IK Hephata, IK Surd, SK Lundia och IK Virtus anmält sig. En markant ökning från höstens Ungdomsspel i Leksand (Innebandy och Bordtennis) där 127 deltog, glädjande att se hur vår Ungdomsspel hela tiden växer i storleken av antalet deltagare. Det tack vare föreningarnas och dess ideella ledares idoga och viktiga arbete med ungdomsverksamheten!

Desirée Kalm, som är huvudansvarig för arrangemanget hos IF Nerike, kommenterar kommande Ungdomsspel med följande:

- Vi IF Nerike tillsammans med Dövfriidrott och förbundet har jobbat hårt med arrangemanget där vi verkligen nu ser fram emot att omvandla vår planering till verklighet. Vi ser fram emot en fullspäckad helg där vi får träffa alla deltagare och ledare där vi tillsammans får ett riktigt härligt ungdomsspel i Örebro.

Spelen börjar med friidrotten i Tybblelundshallen (Tybblelundsvägen 3, Örebro) som är en inomhusarena för friidrott, med start 07:45 fram till cirka 17:00. Ni kommer också att kunna följa tävlingen via webathletics, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.ni kan söka efter Ungdomsspelen på första sidan. Där kan ni också se deltagarlistor och resultat när resultaten väl är infört i systemet.

Sen fortsätter vi till fotbollen på söndag som spelas på Rosta Gärde (Hästhagsvägen 5, Örebro) som ligger vackert vid Svartån med start 8:40 fram till cirka 14:00. Ni kan följa tävlingen via den här sidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Därinne kommer resultaten också att uppdateras fortlöpande under tävlingen.

Publik är välkommna, följ instruktionerna från funktionärerna om vart ni kan stå och heja på deltagarna.

Vi vill också informera att det råder fotoförbud, det för att skydda deltagarna. Båda arrangörerna och föreningarna själva kommer att ha fotografer på plats och bilder kommer sen att läggas ut på förbundets medier. Möjligheten att köpa fika finns på plats, betalning med swish gäller.

Väl mött i Örebro!

Publicerad: 2024-05-16

Senast uppdaterad: 2024-05-23

Författare: Jannicke Kvitvær

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.