Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

2024 års Par-SM i Discgolf kommer till Bro

Nu till helgen, under Kristihimmelfärdshelgen 11-12 maj, genomförs 2024 års Par-SM i Discgolf i Bro Discgolfbana mellan Uppsala och Stockholm där Uppsalaföreningen IK Adils står för värdskapet.

Totalt kommer 28 spelare till Bro Discgolfbana under helgen, fördelade på 12 par i Mixed Pro Open klass som är den officiella SM-klassen under helgen. Två par tävlar i 40+ som tyvärr inte uppfyller kriterierna för ett officiellt SM-klass.

Arrangörsföreningen IK Adils ska ha ett stort eloge som på kort tid åtog sig arrangemanget då den tidigare tilltänkta föreningen tvingats kasta in handuken för att arrangera årets Par-SM. Adils har på kort tid arbetat intensivt för att säkerställa en tävlingsplats och det blir en helt ny tävlingsplats som ej använts tidigare under SM-sammanhang, Bro Discgolfbana. Tävlingsplatsen ligger söder om Uppsala och nordväst om Stockholm, i närheten av nordöstra delen av Mälaren. Vägvisning till tävlingsplatsen kan hittas här nedan!

IK Adils Discgolfansvariga Henrik Östman och Victor Jannerlid-Söderberg säger att deltagarna kan vänta sig en utmanande teknisk bana

"Vi skulle säga att det är en skogsbana som är mer tekniskt utmanande än vanligt, bland annat på grund av att det är ganska många träd på banan som kan göra det svårare att få till bra kast och att det kan bli tufft att ta sig tillbaka till banan." säger duon

"Terrängen kan också vara utmanande eftersom det fortfarande finns en del vatten på vissa ställen, vilket vi hoppas hinner försvinna innan tävlingshelgen. Om vi skulle jämföra Bro med tidigare SM som vi har spelat på, skulle vi säga att denna bana påminner om par-SM i Alingsås 2022, men att hålen är längre och svårare i Bro." lägger de till

Hål 2 vid Bro Discgolfbana. Foto: Brunna Frisbeeklubb

Av de 12 paren finns det flera spännande par som lär slåss om medaljerna, fjolårets guldvinnarna Victor Jannerlid-Söderberg & Viggo Hellöre siktar givetvis på att försvara guldet och spelar tillsammans detta år med. Bröderna Svensson, Tommie & Mikael, återförenas efter att ha spelat med andra partners förra året medan David Johnsson som tog silvret förra året får en ny partner i Lukas Frisälv Jurka. Svensk Dövdiscgolf kanske främsta genom tiderna, Martin Johansson, spelar ihop med Mimmi Granat. Även Jabbar Faraj & Glenn Ågren Almquist som slutade fyra förra året lär även vara med i toppen och slåss om medaljerna.

Av samtliga deltagare sticker en ut lite extra, nämligen den blott 10 år gamla William Bergkrantz som spelar tillsammans med sin pappa Peter Bergkrantz som tog hem SM-guld i Mixed Padel för ett par veckor sen!

Par-SM Discgolf 2024 - Pro Open

Lukas Frisälv-Jurka

David Johnsson

DSK Dalir/IK Surd

Daniel Wiken

Bahadir Eroglu

DSK Dalir/IK Surd

Martin Johansson

Mimmi Granat

IK Surd

Henrik Östman

Joel Modig

IK Adils/IK Virtus

Victor Jannerlid-Söderberg

Viggo Hellöre

IK Adils/IF Nerike

Glenn Ågren Almquist

Jabbar Faraj

IK Hephata/IK Surd

Kristian Karlsson

Sebastian Tallgren

DSK Dalir

Mikael Svensson

Tommie Svensson

IK Surd

Noah Rangsjö

Elias Rangsjö

IF Nerike

Peter Bergkrantz

William Bergkrantz

IK Hephata

Gordon Andersen

Simon Elfsten

IF Nerike/DSK Dalir

Marc Hemgren

Daniel Johansson

IK Surd

-

Ni följer mästerskapet smidigast genom Tjing på följande länk: Tjing - Par-SM för Döva - Event results Länk till annan webbplats. samt följa arrangörsföreningen IK Adils Facebooksida på IK Adils - Facebook Länk till annan webbplats.

"Våra förväntningar av detta SM är att folk kommer ha roligt och trivas, samt att vi får fint väder. Sen så tror jag att både vi som arrangerar detta SM och deltagarna som deltog på SM i Ultuna förra året hoppas på att vi slipper myggorna i Bro då vi hade hemskt många myggor i Ultuna förra året. Varmt välkomna till Bro för årets Par SM i Discgolf!" hälsar Henrik Östman & Victor Jannerlid-Söderberg

Publicerad: 2024-05-08

Senast uppdaterad: 2024-05-08

Författare: Frej Fredman

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm