Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Huvudansvariga till Fotboll och Damfutsal sökes!

Förbundet söker just nu 2 huvudansvariga för idrottsverksamheterna; fotboll och damfutsal!

Vi söker efter dig som brinner för någon av idrotterna; Fotboll och Damfutsal, och vill bidra till att utveckla dessa idrotter inom Dövidrotten. Vi är även öppna för ta in engagerade huvudansvariga för nya idrotter som i dagsläget inte finns med bland våra aktiva idrotter, kolla vilka idrotter som finns inom vår verksamhet i dagsläget: Idrotter | Svenska Dövidrottsförbundet Länk till annan webbplats.

Som huvudansvarig har du det övergripande ansvaret för idrottens verksamhet inom Svensk Dövidrott, där du planerar och arbetar inom verksamheten såväl nationellt som internationellt.

Med nationellt ligger fokuset på att etablera och/eller vidareutveckla idrotten inom Dövidrotten, det kan vara att få fler att prova på idrotten i samverkan med föreningarna eller arbeta för att etablera och/eller utveckla idrotterna inom förbundets SM-program.

Internationellt ligger fokuset främst på att etablera och/eller vidareutveckla en landslagsverksamhet med sikte mot de internationella tävlingarna. Den huvudansvarige ska eventuellt även etablera en ledarstab beroende på vilka förutsättningar och behov landslaget i fråga har samt hantera landslagets ekonomi. Den huvudansvarige kommer fortlöpande ha dialog med förbundets Sportkoordinator samt delta i de träffar samt utbildningar Sveriges Deaflympiska Kommitté (SDK) arrangerar.

Förutsättningarna för idrotterna är dock väldigt olika beroende på underlaget på aktiva samt dess nivå inom idrotten.

SDK söker dig som

  • brinner för att utveckla Dövidrotten och i synnerhet idrotten i fråga
  • är strukturerad och har förmåga att planera en verksamhet i samråd med övriga ledare och/eller förbundets Sportkoordinator
  • har förmåga att hantera och arbeta utifrån en budget fastställd av Idrottsutskottet
  • är villig för att utveckla som ledare & beredd att delta i de obligatoriska utbildningar och träffar

Uppdraget är i princip ideellt även om en symbolisk summa i arvode betalas ut månadsvis retroaktivt under juni- & decembermånaden. Summan på arvodet bestäms utifrån SDK riktlinjer för arvode som baseras på hur stor landslagsverksamheten är.

Känner du att rollen som huvudansvarig för någon av idrotterna passar dig? Kontakta då Sveriges Deaflympiska Kommittés ordförande Alexandra Polivanchuk alexandra.polivanchuk@dovidrott.se och berätta vem du är samt varför du skulle vara lämplig som huvudansvarig!

Rekryteringen sker fortlöpande, vi ser gärna att de huvudansvariga är på plats så snart som möjligt så tveka inte att kontakta oss så snart som möjligt! Vid ytterligare frågor eller funderingar kring rollen som huvudansvarig, kontakta förbundets Sportkoordinator på sportkoordinator@dovidrott.se.


Publicerad: 2024-04-18

Senast uppdaterad: 2024-07-05

Författare: Andy Runnqvist Pop

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.