Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

2024 års Individuellt-SM i Bowling genomförs till helgen

Layout: Kaleab Lemmouh

IK Hephata blir årets arrangörsförening när Individuellt-SM i Bowling genomförs nu till helgen, 20-21 April, i Bowl4Joy, Vårby i sydvästra Stockholm. Totalt kommer 15 damer och 23 herrar att slåss om titeln som Sveriges bästa Dövbowlare samtidigt som även SM i tvåmanna genomförs. Däremot genomförs inte fyrmanna till detta år, för första gången på länge, på grund av alltför få anmälda lag.

Årets SM inleds klockan 10 på lördag där damerna är först ut innan herrarna sätter igång mästerskapet klockan 12.30 efter nyoljning. Samtliga spelare spelar 6 serier i EU-spelsätt under lördagen och 6 serier under söndagen, med andra ord totalt 12 serier. Startordningen under söndagen ändras så att de som fått bäst resultat under lördagen spelar med varandra i samma bana och så vidare i en fallande ordning.

De 6 främsta spelare efter dessa 12 serier kommer gå vidare till final i något som kallas för "karusell" där två grupper med tre spelare i varje grupp spelar en serie vardera och den med sämst resultat åker ut. Därefter ytterligare en serie där den med bäst resultat går vidare till en avgörande final mot den som vann den andra gruppen.

För tvåmanna gäller lördagens resultat efter 6 serier som slutresultat, så det kommer satsas rejält redan under lördagen. Under helgen används oljeprofilen Räven.

"Profilen är kortare än vanlig med sin 38 fot lång, 24,6 ml olja och ett ratio på 3.31. På denna profil tror jag att ett spel lite längre ut på kanterna kommer gynna de som vågar." beskriver den nytillträdda huvudansvarige Mathias Andersson profilen

Att tippa någon vinnare till årets SM är väldigt svårt och inget Mathias törs göra fullt ut, men han lyfter ändå ett par namn som han åtminstone tror kommer slåss bland toppen.

"Mairi Shadabi har spelat väldigt mycket bowling på sistone och vann HCP-klassen i Merci open, fjolårets SM-vinnaren Liva Vaivade kom långt i ST Mästerskapsfinalen och har levererat matcher efter årsskiftet, Emma Sätterlund som gjort gedigna matcher i årets Damelitserie samt Ann-Charlotte Dahlberg som gjort några bra matcher i seriespelet och säkert är sugen på att vinna SM igen." säger han om några av damernas utmanare

Även bland herrarna är det väldigt svårtippat, många starka namn lyfts fram av Mathias.

"Ruslanas Minkevicius har en hög kapacitet och gjort några riktigt bra matcher, Ulf Andersson kanske inte spelat så mycket på sistone men har alltid placerat sig väl på SM. Anders Nordell & Szczepan Drapsa, räkna aldrig ut erfarenheten dessa ikoner har - det fick de övriga deltagare veta vid förra SM. Albin Wase har haft en liten nedåtgående kurva, kan han vända formen till SM? Anders Sundberg som tränat på tvåhandstekniken i Gotland, kan det räcka till SM medalj? Ronny Carlsson, kortoljeprofilen kan nog passa honom, räcker det till SM medalj? Ulf Nilsson Jörlemyr, har inte spelat så mycket på sistone, osäker form eller så har han tränat i smyg och överraskar alla under helgen?" försöker Mathias sammanfatta herrarnas utmanare

Mathias, som tidigare nämd är nytillträdd som huvudansvarig, kommer ha fokus på landslagsverksamheten och träffar mer än gärna alla som vill göra en landslagssatsning mot Deaflympics 2025 i Tokyo. Under helgen kommer han även presentera hans förslag på upplägget för de fysiska testerna samt förberedelser inför Deaflympics.

Komplett information om helgens Individuella-SM i Bowling som bland annat Startlistan, Oljeprofil, Livescoring-länk mm. kan hittas här: Individuellt-SM Bowling - 2024 | Svenska Dövidrottsförbundet Länk till annan webbplats.

"Varmt välkomna till Vårby för 2024 års Individuella SM i Bowling!" hälsar Mairi Shadabi från IK Hephata och Mathias Andersson, huvudansvarig SDI Bowling

Publicerad: 2024-04-17

Senast uppdaterad: 2024-04-17

Författare: Frej Fredman

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.