Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Mixed-SM i Padel stundar till helgen

Nu till helgen, 13-14 april, genomförs Mixed-SM i Padel med Idrottsklubben Surd som arrangörsförening. Till årets mästerskap har 18 par från 9 föreningar anmält sig fördelade på två klasser, Mixed (10 par) & Mixed 45+ (8 par).

Döva padelspelare i Sverige får återigen planera sina resor till Göteborg då detta blir IK Surd fjärde arrangemang av Padel-SM (Mixed-SM 2021 under Dövidrottsspelen, Par-SM 2021 och Par-SM 2023 är de tidigare arrangemangen).

"Detta SM blir vårt fjärde arrangemang och vi börjar bli varma i kläderna nu, vi känner oss rätt trygga i detta arrangemang. Speciellt nu när vi fått hjälp av Svenska Padelförbundet med lottningssystemet Rankedin." säger IK Surd Padels starke man Teddie Sundqvist

Dock blir det ändå, trots allt, en helt ny tävlingsplats som väntar samtliga 36 deltagare då IK Surd väljer att inte förlägga årets Mixed-SM i Every Padel, Åby Arena som tidigare utan i Best Padel, Säve.

"Det är en otroligt fin hall som är fräsch och med otroligt trevlig personal. En liten shop och möjligheten att köpa lättare förtäring kommer att finnas på plats samtidigt som vi samarbetar med Mr Tomato när det gäller lunch/middag till våra tävlande så på det sättet känner vi oss rätt så redo för att mästerskapet blir en toppenupplevelse för samtliga deltagare!" fortsätter Teddie

10 par slåss om titeln Svenska Mästare i A-klassen och 8 par i 45+-klassen, både Teddie och den nyblivna SDI Padel huvudansvarige Stefan Weitmann menar att det inte finns några givna favoriter och att alla kan räkna med riktigt tuffa bataljer.

"Det finns många landslagsaktiva i A-klassen som kommer att häva sig och slåss om medaljer, det kommer bli riktigt bra matcher och det finns inget givet par. Flera av de främsta spelare har även tagit ytterligare kliv i utvecklingen så det kommer bli högklassiga matcher!" konstaterar båda två

Fjolårets guldpar, makarna Matilda och Peter Bergman Bergkrantz, kommer med till årets SM och är givetvis ett par att räkna med bland de främsta detta år med. Fjolårets silvermedaljörpar, Therese Rolvén & Niklas Wanjura, splittras där den sistnämnda istället spelar med finländaren Nelli-Sofia Tarvajärvi detta år. Bronsparet Petur Jonsson & Malin Söderberg deltar inte till årets SM, istället får Nerikeparen Jonsson/Willing & Cosic/Nordin försöka försvara de svartvita färgen!

Det som är extra roligt är att bland de tio paren hittar vi inte mindre än 7 olika föreningar, väldigt positivt med variationer av föreningar inom Svensk Dövpadel!

Mixed-SM 2024 A-klass

Matilda Bergman Bergkrantz

Peter Bergman Bergkrantz

IK Hephata

Nelli-Sofia Tarvajärvi

Niklas Wanjura

IK Hephata

Johanna Lamhauge Karmgård

Vadims Jelzovs

IK Hephata

Jana Mrazova

Teddie Sundqvist

IK Surd

Niké Nordin

Ivan Cosic

IF Nerike

Josephine Willing

Malte Jonsson

IF Nerike

Julia Appelgren

Sebastian Capdevila

Vänersborgs TF

Sandra Reinholdsson

Alexander Rabnor

IK Surd

Alexandra Polivanchuk

Phillip Sjöberg

IK Virtus

Emma Tietze

Nico Seyffart

IK Scania/SK Lundia

-

Medaljörerna i A-klassen under Mixed-SM 2023

Även i Mixed 45+ klassen kan vi räkna med jämna matcher där det inte är spikat i kistan vilket par som tar hem guldet. Fjolårets guldmedaljörerna makarna Karina och Nicolas Hane-Weijman, kommer inte kunna försvara guldet till detta år då de inte anmält sig. Däremot finns fjolårets silver- (Anna Pålsson & Stefan Weitmann) respektive bronsparet (Christer Borg & Charlotte Falk) med på startlistan och får anses vara de som har den största pressen på sig. Dock finns det flera andra spännande namn som tidigare tävlat i A-klassen men nu passerat åldern för att få tävla i +45 klassen, så det blir riktigt tajt i denna klass med!

Mixed-SM 2024 +45-klass

Anna Pålsson

Stefan WeitmannIK Hephata

Marie Karlsson

Pär Wiklund

IK Surd

Madeleine Möller

Patrik Willing

IF Nerike

Ewa Waldenström

Joakim Waern

Vänersborgs TF

Simone Lindvall

Andreas Håkansson

IF Nerike

Kirsten Moncarey

Johan Isacsson

IK Surd

Charlotte Falk

Christer Borg

IK Adils

Susanne Berg

Martin Törnblom

DSK Dalir / IF Nerike

-

Medaljörerna i 45+-klassen under Mixed-SM 2023

Gruppspelet, två grupper med 5 (A-klassen) respektive 4 (+45 klassen) par i varje grupp, genomförs under lördagen där den första matchen börjar klockan 9:00 och sista matchen klockan 16:30. Även söndagens slutspel inleds klockan 9:00 och finalen förväntas att börja cirka klockan 14:00. Komplett information om grupperna, spelschemat och även liveresultat kan hittas på arrangemangets Rankedinsida här: SM i mixed för döva 13-14 april Padel Tournament Göteborg - Rankedin | Rankedin Länk till annan webbplats.

Arrangörsföreningen IK Surd avser att livesända söndagens slutspelsmatcher, håll utkik på deras Facebooksida för ytterligare information samt eventuella länkar: Idrottsklubben Surd - Facebook Länk till annan webbplats.

"Alla hälsas välkommen till Best Padel och 2024 års Mixed-SM i Padel under helgen!" hälsar Teddie Sundqvist

Publicerad: 2024-04-10

Senast uppdaterad: 2024-04-10

Författare: Frej Fredman

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm