Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

DÖVIDROTTSFORUM 2024

I samarbete med IK Adils hälsar Svenska Dövidrottsförbundet (SDI) representanter från dövidrottsrörelsen välkomna till Dövidrottsforumet i Uppsala den 18–20 oktober 2024!

Genom att välkomna ombud från våra föreningar och huvudansvariga till våra landslags strävar Dövidrottsforumet efter att bygga en starkare och mer sammanhållen dövidrottsrörelse i Sverige.

”I min roll som ordförande för IK Adils är jag otroligt glad över att vi har fått äran att vara värd för dövidrottsforumet i Uppsala. Jag tror starkt på SDI:s vision om att ge föreningar och klubbar i hela landet ökade möjligheter att synas och skapa närmare relationer med SDI. Genom detta dövidrottsforum kommer vår styrelse att stärkas och utvecklas, vilket i sin tur kommer göra oss mer kompetenta och erfarna. Tack vare SDI:s arbete ges vi denna möjlighet.”
- Sofia Ek, IK Adils ordförande

”Jag är glad att IK Adils kommer vara värd för Dövidrottsforum 2024. Det är ett bra sätt för det samlade dövidrottsföreningslivet att föra dialogen mellan olika anslutna föreningar där vi gemensamt kommer att påbörja ett nytt strategiarbete efter 2025. Vi kommer att se över vår vision, värdegrund, målen och strategin. Vi behöver ompröva att dövidrottsrörelsen ska kunna stå stark även i framtiden. Det är många faktorer i vår omvärld som påverkar oss, men vårt eget agerande och vår förmåga att diskutera och samverka kommer göra skillnad. Låt oss börja på Dövidrottsforum i Uppsala!”
- Alexandra Polivanchuk, Svenska Dövidrottsförbundets ordförande

Datum: 18 – 20 oktober 2024

Plats: I Uppsala

Arrangörer: Svenska Dövidrottsförbundet i samverkan med IK Adils.

För ytterligare information och registrering kommer att skickas ut, men börja boka upp datumen redan nu.

Om Idrottsklubben Adils
Idrottsklubben Adils bildades den 29 oktober 1958 i Uppsala. De bedriver olika idrotter i en teckenspråkig miljö. Merparten av deras idrottare är döva eller hörselskadade och använder svenskt teckenspråk.

Om Dövidrottsforumet
Dövidrottsforum är en händelse som äger rum vartannat år där vi samlar SDI:s anslutna föreningar och huvudansvariga för att främja dövidrotten och bygga en starkare gemenskap.

Om Svenska Dövidrottsförbundet
Dövidrotten är mer än bara idrott, den är en mötesplats för döva och hörselskadade där svenskt teckenspråk, kultur och gemenskap är centrala. Det erbjuder både elit- och breddidrottsverksamhet med olika sporter som bollsport, friidrott och vattensport. Dövidrott möjliggör kommunikation utan språkliga hinder och främjar inkludering och lika villkor för idrottare.

Svenska Dövidrottsförbundet (SDI) är anslutet till flera internationella idrottsförbund och strävar efter en diskrimineringsfri idrottsmiljö. Dövidrottens historia sträcker sig tillbaka till 1890-talet, och den svenska organisationen är ett av världens äldsta dövidrottsförbund. De arrangerar egna tävlingar och deltar i internationella mästerskap med landslagsverksamhet. För att delta i internationella tävlingar krävs en hörselnedsättning på minst 55 decibel, vilket även gäller för svenska mästerskapstävlingar.

 

Publicerad: 2024-03-07

Senast uppdaterad: 2024-03-07

Författare: Jannicke Kvitvær

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.