Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Är du Äkta Man:s nästa projektmedarbetare?

RFSU Stockholm söker projektmedarbetare för att arbeta med inkluderingsstrategi inom projektet Äkta man med placering hos SDI

Vi söker dig som är engagerad i att bekämpa audism och främja mångfald och inkludering. Projektet Äkta man har funnits sedan 2020 och har främst arbetat med att utveckla utbildningsmaterial samt utbilda och sprida kunskap kring våldsförebyggande arbete utifrån ett genusbaserat perspektiv på teckenspråk.


Om rollen
Du ingår i projektgruppen för Äkta man och kommer att ha din kontorsplats på Svenska Dövidrottsförbundet (SDI) på Södermalm, Stockholm. Huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Skriva en rapport om audism och dess samband med våld. Du kommer att analysera och utforska hur audism bör betraktas som en form av våld och identifiera strategier för att förebygga detta. Rapporten kommer att vara av betydelse för att öka medvetenheten om audism och dess konsekvenser.
  • Utveckla en mall för anti-audism-styrdokument och formulera rekommendationer för hur en organisation kan främja mångfald och inkludering. Du kommer att behöva samverka med projektetmedarbetare och ett antal intresseorganisationer som referensgrupp. Ditt arbete kommer att involvera samordning och kommunikation med dessa intressegrupper.


Vi söker dig som

  • Är teckenspråkig och har en bra kommunikationsförmåga.
  • Är självständig och har förmågan att driva projekt och arbetsuppgifter på egen hand.
  • Har en kreativ skrivförmåga och kan producera sakprosa


Kompetenser som är meriterande:

  • Har en akademisk examen inom humaniora, statsvetenskap eller ett liknande område.
  • Har kunskap om och självupplevd erfarenhet av audism och dess påverkan på döva och teckenspråkiga personer.


Denna tjänst erbjuder dig möjligheten att arbeta med viktiga frågor som påverkar teckenspråkiga och döva personer samt att bidra till att öka medvetenheten om audism. Om du har den akademiska bakgrunden och erfarenheten som krävs och delar vår passion för att främja rättigheter och inkludering för alla, ser vi fram emot din ansökan.


Anställningsvillkor
Tjänsten är 100% och med tillträde enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt! Projektanställningen löper till och med 2024-06-30. Vi har kollektivavtal genom Fremia/Unionen, friskvårdsbidrag och tillämpar 30 timmars arbetsvecka, och tillämpar individuell lönesättning. Tjänsten öppnar även för distansarbetande möjligheter.


Frågor om tjänsten och/eller arbetsplatsen SDI besvaras av projektledare Patrik Nordell patrik.nordell@dovidrott.se Villkor för tjänsten besvaras av biträdande verksamhetschef Jessica Djäken på RFSU Stockholm. jessica.djaken@rfsu.se. Facklig representant (Unionen) är Moremi Agbaje moremi.agbaje@rfsu.se


Publiceringsdatum: 2023-12-01


Så ansöker du
För att ansöka, vänligen skicka ditt CV och personliga brev till patrik.nordell@dovidrott.se och ange 'Inkluderingsstrateg' i ämnesraden. Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är den 10 december. Vi gör löpande urval och kommer att kontakta lämpliga kandidater inom 15 dagar från annonsens publiceringsdatum. Ansök snarast för bästa möjlighet till övervägande.


OM RFSU Stockholm
RFSU Stockholm utgår från övertygelsen om sexualitetens centrala roll för individ och samhälle, och jobbar för alla människors rätt till en god sexuell hälsa. Vi gör det genom att sprida kunskap och föra normförändrande samtal, möjliggöra engagemang, bilda opinion och påverka beslutsfattare, samt utkräva ansvar i frågor som rör sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) på lokal nivå. RFSU Stockholm har ett frihetsperspektiv och rättighetsperspektiv på sexualiteten som utgår från allas frihet att vara, frihet att välja och frihet att njuta.


RFSU Stockholm är RFSU:s största lokalförening med drygt 1700 medlemmar. RFSU Stockholm har ett kansli med omkring 15 anställda och vi som jobbar här delar en vilja att göra världen lite bättre. Vi är nyfikna och fortbildar oss regelbundet inom frågor som berör våra områden.


Läs mer om RFSU Stockholm här: rfsu.se/stockholm Länk till annan webbplats..


Om Svenska Dövidrottsförbundet (SDI)
SDI är ett förbund som arbetar för att främja och utveckla svensk dövidrott. Svenska Dövidrottsförbundet är anslutet till Sveriges Riksidrottsförbund (RF) och är en del av den svenska idrottsrörelsen. Svensk dövidrott verkar inom områdena barn- och ungdomsidrott samt elitidrott och deltar aktivt i internationellt utbyte. SDI har tre kansli, belägna i Stockholm och Örebro, med cirka nio anställda.


Läs mer om SDI här: svenskdovidrott.se Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-12-01

Senast uppdaterad: 2023-12-01

Författare: Jannicke Kvitvær

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm