Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

2023 års SM i Padel avgörs till helgen

Nu till helgen, 25-26 november, är det dags för årets sista SM då Padel-SM avgörs på EveryPadel, Åby Arena i Göteborg arrangerad av IK Surd. Totalt kommer 26 par fördelade i tre klasser att tävla om att utses till svenska mästare för år 2023!

De tre klasserna som har SM-status under helgen är Damer (9 par), Herrar (12 par) samt Herrseniorer +45 (5 par) där Damseniorer slås ihop med Damer på grund av för få anmälda till Damseniorer. Bland de anmälda paren kan man hitta några välbekanta par men även flera nykomponerade par där det till och med finns några par som tidigare tagit medaljer, men splittrats till detta SM!

Fjolårets vinnarna i damer Nordin/Willing samt i herrar Lindahl/Bergkrantz får dock chansen att försvara guldet då båda paren även kör tillsammans till detta år. Niklas Wanjura och Patrik Willing knep guldet i Herrseniorer förra året, men väljer att utmana sig själva och mäta sina krafter i herrklassen till detta SM, dock splittras de där Wanjura kör med Vadims Jelzovs och Willing med Sasa Lukic.

Även bronsmedaljörerna i herrarna tillika talangerna Malte Jonsson & Emil Lindgren kör ihop, räkna med att de är revanschsugna och troligen det största hotet till Lindahl/Bergkrantz. Ingen av fjolårets silvermedaljörerna Ivan Cosic & Joakim Gustafsson kommer till årets SM.

Fjolårets silvermedaljörerna hos damerna, Matilda Bergkrantz & Therese Rollvén splittras då den sistnämnda ej anmält sig till årets SM. Istället har IK Hephata gjort en finsk värvning då Nelli-Sofia Tarvajärvi spelar med Bergkrantz, enligt obekräftade rykten är det en skicklig spelare som förstärker Hephata. Även den andra Hephataduon Anna Pålsson & Johanna Lamhauge-Karmgård ska man hålla ett öga på då de åter komponeras tillsammans och håller en hög nivå.

Bland herrseniorernas 5 par är det inget par som kört tillsammans från förra SM så det är betydligt svårt att sia favoritparet, dock ser Pär Wiklund & Johan Isacsson ut att vara riktigt starka ut på pappret där den sistnämnda slutade femma förra året i herrklassen.

Komplett lista på anmälda spelare kan hittas här: Padel SM par för döva Padel Tournament Göteborg - Rankedin Länk till annan webbplats.

"Årets SM i Göteborg kommer bli ett mycket spännande mästerskap. Det har kommit fram helt nya konstellationer av par så trycket på fjolårets vinnarna blir hög. Kommer guldmedaljörerna från fjolåret i damer och herrar att kunna försvara titeln?" säger huvudansvarige Patrik Willing

"Herrseniorklassen kommer bli en öppen historia, finns ingen klar favorit på förhand. Kvaliteten hos samtliga Padelspelare har dessutom höjts så konkurrensen är mycket tuffare nu!" säger han

IK Surd är föreningen som arrangerat flest SM i Padel just nu, hittills har de arrangerat Mixed SM 2021 i samband med Dövidrottsspelen samt SM 2021 och så detta SM, till våren arrangerar de även Mixed SM. Så det är en förening med stor erfarenhet att arrangera Padel SM, sektionsledaren Teddie Sundqvist räknar även med överraskningar under helgen

"I skrivande stund är det ganska svårt att förutse favoriterna bland alla 26 lag. Det är många nykomponerade par samtidigt som det dykt upp flera nya spelare som vi inte riktigt känner till nivån på. Lita på att helgen kommer att innehålla överraskningar!" säger Teddie samtidigt som han hälsar alla hjärtligt välkomna till årets SM i Every Padel Åby och hoppas på många supportrar på plats!

Har ni ingen möjlighet att vara på plats så kan ni följa mästerskapet antingen via Rankedin, på denna länk: Padel SM par för döva Padel Tournament Göteborg - Rankedin Länk till annan webbplats. och på IK Surd Facebooksida på denna länk: IK Surd - Facebook Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-11-24

Senast uppdaterad: 2023-11-24

Författare: Frej Fredman

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.