Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Bowlinglandslaget kämpade tappert!

Bowlinglandslaget kämpade tappert under VM i Munchen, men lyckades tyvärr inte få hem medaljer.

Det berättar bowlinglandslagens förbundskapten Ulf Sandblom (herrar) och Yvonne Sandblom (damer). De berättar vidare att bowling har under de senaste 20 åren utvecklats mycket och handlar idag om mycket mer än att repetera en bra teknik.

- Banorna vi spelar på förändras mycket under spelets gång. Att hänga med i förändringarna samt veta vilket klot vi ska använda och var i banan vi ska spela har blivit allt viktigare.

Om vi går tillbaka till teknik så är det fortfarande där vi behöver bli bättre. Vi saknar en stabil grundteknik vilket gör banläsningen mycket svår. Vår brist på repeterbarhet i tekniken gör det också svårt i spärrspelet. Man kan nog sammanfatta det som att mängdträningen saknas på många håll.

Vår bild som ledare är att vi behöver träffa spelarna oftare och ha en kontinuerlig kontakt med dem angående teknik och träningsupplägg. För de som vill satsa finns det absolut en stor möjlighet att utveckla sitt spel men det krävs en hel del arbete på vägen dit.

Nästa fråga blir ekonomi. Vi hör hur andra länder har en uppbackning från förbund eller stat vilket gör det hela mycket enklare. Självklart förstår vi att alla inte har den möjligheten och då faller det på spelaren själv att finansiera sin sport.

En möjlighet vi tror på är att färre spelare får mer backning av förbundet. Kvalitet framför kvantitet. Samma summa till nästa mästerskap, men färre spelare skulle göra att en omfördelning av pengarna kan ge spelaren en större möjlighet till utveckling.

Till sist, härligt kämpat alla som var med.

Bowling VM:s resultater finns på den här länken:

https://wdbc-munich2023.de/en/results/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-08-22

Senast uppdaterad: 2023-08-22

Författare: Jannicke Kvitvær

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm