Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Förbundet söker utbildningsutvecklare och vikariat utvecklingskoordinator

Svenska Dövidrottsförbundet söker en engagerad och driven kommunikativ utvecklingskoordinator på heltid för ett vikariat från 14 augusti 2023 till 31 maj 2024 och en projektanställd på heltid med passion för att utveckla våldspreventiva och medvetandehöjande metoder genom forumteater från 1 augusti 2023 till 31 december 2024.

Ansökan i pdf filer:
Jobbannons_utbildningsutvecklare.pdf Pdf, 571.2 kB, öppnas i nytt fönster.
Jobbannons_vikariat_utvecklingskoordinator.pdf Pdf, 645.5 kB, öppnas i nytt fönster.

Spännande projektanställning: Utveckla utbildningsprogram mot våld och förtryck hos Svenska Dövidrottsförbundet

Om Svenska Dövidrottsförbundet
Vi är ett förbund som arbetar för att främja och utveckla Svensk Dövidrott. Vi, Svenska Dövidrottidrottsförbundet är anslutet till Sveriges Riksidrottsförbund (RF) och är en del av den svenska idrottsrörelsen. Svensk Dövidrott arbetar både med barn och ungdomsidrott, breddidrott och elitidrott samt har internationellt utbyte.

Om tjänsten
Vi söker en projektanställd på heltid med passion för att utveckla våldspreventiva och medvetandehöjande metoder genom forumteater. I den här rollen kommer du att arbeta tillsammans med ett team av entusiastiska individer för att ta fram en handbok för spridning och samarbeta med Helsingfors Universitet för utvärdering av projektet. Projektet riktar sig till döva och hörselskadade män samt män med dövblindhet och syftar till att stärka det våldsförebyggande arbetet och främja utvecklingen av evidensbaserade insatser inom områdena mäns våld mot kvinnor, sexuellt våld samt hedersrelaterat våld och förtryck.

Egenskaper och kvalifikationer
Vi söker någon som kan svenskt teckenspråk flytande och har högskoleutbildning inom humaniora, estetiska, samhällsinriktade eller något liknande. Meriterande är om du har erfarenhet inom forumteater och teater, har arbetat med mäns våld eller genusrelaterade områden, genomfört evidensbaserade intervjuundersökningar eller har pedagogiska förmågor.

Vi söker en självgående och kreativ person som trivs med att arbeta i grupp och är beredd att ta på sig utmaningen att utveckla nya metoder för att bekämpa våld, inklusive hedersvåld, och förtryck i samhället.

Övrigt
Projektperioden sträcker sig från 1/8 2023 till 31/12 2024, dvs. 17 månader. Tjänsten öppnar även för distansarbetande möjligheter. Du förväntas också resa i tjänsten. Detta projekt är finansierat av Jämställdhetsmyndigheten.

Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med möjlighet att arbeta med ett meningsfullt projekt och bidra till samhällsförändring. Vi ser fram emot din ansökan!
Placeringsorten är på Idrottens Hus i Stockholm, vid Skanstull. Men distansarbete är möjligt.

Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan Arbetargivaralliansen och Unionen.

Skicka in din ansökan i form av CV och personligt brev till Generalsekreteraren via
patrik.drivstedt@dovidrott.se senast den 6 juni 2023.

För frågor om tjänsten kontakta generalsekreteraren Patrik Drivstedt, patrik.drivstedt@dovidrott.se eller förbundsordföranden Alexandra Polivanchuk, alexandra.polivanchuk@dovidrott.se.

Kommunikativ utvecklingskoordinator (vikariat)

Om Svenska Dövidrottsförbundet
Vi är ett förbund som arbetar för att främja och utveckla Svensk Dövidrott. Vi, Svenska Dövidrottidrottsförbundet är anslutet till Sveriges Riksidrottsförbund (RF) och är en del av den svenska idrottsrörelsen. Svensk Dövidrott arbetar både med barn och ungdom-, breddidrott och elitidrott samt har internationellt utbyte.

Svenska Dövidrottsförbundet söker en engagerad och driven kommunikativ utvecklingskoordinator på heltid för ett vikariat från 14 augusti 2023 till 31 maj 2024.

Som utvecklingskoordinator och kommunikatör kommer du att ha en viktig roll i att utveckla och stärka dövidrotten samt att kommunicera detta till en bredare publik. Utvecklingskoordinatorn utför en stor del av det administrativa arbetet och har ett övergripande ansvar för samordningen av SDI:s förändringsarbete genom att leda utvecklingsprojekt i samverkan med kansliet, medieteamet och utvecklingsutskottet.

Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som utvecklingskoordinator och kommunikatör kommer att inkludera:

 • Handläggare för förbundets utvecklingsutskott där du ansvarar och hanterar utskottets ärenden och implementerar deras beslut.
  Utveckling av projektidéer och implementering av utbildning och strategier för att främja Dövidrottens verksamhet.
 • Planering och genomförande av evenemang, seminarier och workshops inom förbundets verksamhet.
 • Samarbeten med idrottsorganisationer för att främja utbildning och utveckling för dövidrotten.
 • Handläggare för förbundets medieteam där du ansvarar och hanterar utskottets ärenden och implementerar deras beslut.
 • Ansvar för förbundets kommunikationsarbete, inklusive hantering av sociala medier, produktion av innehåll för webbplats och nyhetsbrev samt media- och presskontakter.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker en person som har:

 • En utbildning inom idrottsvetenskap, organisation eller liknande område.
 • Erfarenhet av att arbeta med utveckling av idrott och/eller idrottsverksamhet.

 • Erfarenhet av att arbeta med evenemang och projektledning.

 • Erfarenhet av kommunikationsarbete, inklusive sociala medier och media- och presskontakter.

 • Goda ledaregenskaper och förmåga att samarbeta med andra.

Som person är du självständig, initiativrik och har en stark drivkraft att arbeta för att främja dövidrotten. Du har även utmärkt förmåga att kommunicera och skapa engagemang kring förbundets arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av idrott och har hög social kompetens.

Viktigt
Du har dövkompetens och behärskar såväl svenskt teckenspråk som svenska.

Övrigt
Det här är en vikarierande visstidsanställning som sträcker sig från den 14 augusti 2023 till den 31 maj 2024. Tjänsten är placerad på kontoret för kansliet i Skanstull, Stockholm

Om du är intresserad av tjänsten som kommunikativ utvecklingskoordinator hos Svenska Dövidrottsförbundet, vänligen skicka in din ansökan och CV senast den 6 juni i form av CV och personligt brev till generalsekreteraren via patrik.drivstedt@dovidrott.se.

Välkommen med din ansökan! Urval och kommunikationen sker löpande, så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

För frågor om tjänsten kontakta generalsekreteraren Patrik Drivstedt, patrik.drivstedt@dovidrott.se eller förbundsordföranden Alexandra Polivanchuk, alexandra.polivanchuk@dovidrott.se.

Publicerad: 2023-05-25

Senast uppdaterad: 2023-05-25

Författare: Sofia Lindevall

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm