Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Guld till Jannerlid-Söderberg/Hellöre & Wiklund/Johansson i Par-SM Discgolf

Medaljörerna i Herrklassen

Under helgen 20-21 Maj genomfördes 2023 års Par-SM i Discgolf som lockade 32 spelare till vackra Mora Discgolfpark med DSK Dalir som arrangörsförening. Vädret var på spelarnas sida och de erbjöds utmanande banor i den vackra naturen som Mora erbjöd.

Av de 32 spelarna var de fördelade på 6 föreningar, IK Virtus, Adils, IK Hephata, IF Nerikes, IK Surd samt DSK Dalir som tävlade i de två officiella SM-klasserna - Herrar & Masters herrar (M40).

Första rundan var ganska tajt emellan lagen, ledarenlaget bestående av Viggo Hellöre (IF Nerike) och Victor Jannerlid Söderberg (IK Adils) hade -10 medan de närmsta jagande lag hade -8 samt två lag på -7.

Vid den andra rundan blev det en helt annan bild, det blev ett nytt ledarlag bestående av Surdarna David Johanson och Mikael Svensson som hade -11 medan Viggo och Victor fick nöja sig att bli trea med -9. Fortfarande var det lika tajt med flera lag inblandade där det enbart var några kast emellan.

När allt skulle avgöras under den sista rundan som genomfördes under söndagen var Victor och Viggo extremt hungriga och avslutade mästerskapet starkt med en mycket fin runda som slutade på -13 medan David och Mikael inte riktigt kunde svara och slutade på -9 vilket räckte till en andra plats.

Slutställning herrar, Par-SM Discgolf 2023:

  1. Victor Jannerlid-Söderberg & Viggo Hellöre, IK Adils/IF Nerike, -32
  2. David Johnsson & Mikael Svensson, IK Surd, -27
  3. Martin Johansson & Tommie Svensson, IK Surd, -23

I klassen M40 fanns det bara 3 lag som tävlade mot varandea från föreningarna Nerike, Surd och Hephata.

Kampen om första platsen var främst i konkurrens mellan Surd-paret (Wiklund/Johansson) och Nerikes respektive (Hellöre/Bäck), varvid Nerike vann 2 rundor och Surd 1 rund,a men totalställningen visade en annan bild eftersom Surd också gjorde bra ifrån sig vid första rundan.

Slutställning herrar masters (M40), Par-SM Discgolf 2023:

  1. Pär Wiklund & Daniel Johansson, IK Surd, -13
  2. Christoffer Hellöre & Jonas Bäck, IF Nerike, -11
  3. Niclas Crona & Sergejs Vorobjovs, IK Hephata, +1

Medaljörerna i Herrmasters-klassen

Tyvärr fanns inte dam- eller juniorklass med i detta mästerskap. Dock kom det två duktiga juniorer som spelade med i herrklassen, bröderna Noah och Elias Rangsjö. Dessa juniorer gjorde riktigt bra ifrån sig och lyckades få till ett ace på hål 12, deras totalresultat blev -13 vilket räckte till en fin 5e placering. Hoppas att de fortsätter med Discgolf för då kan det bli mycket spännande i framtiden med deras enorma potential!

De lovande juniorerna Noah och Elias Rangsjö som slog till med ett Ace på hål 12

Komplett resultat från mästerskapet kan hittas här: Tjing - DSK Dalir Par SM Länk till annan webbplats.

Sammanfattningsvis gick allt bra under hela mästerskapet, alla hade roligt och kämpade ordentligt genom dalarnas jobbiga dalar och skogsbanor samt den varma solen som höll sig uppe under hela helgen.

Nu siktar de flesta på individuella SM i Uppsala under 9-10 September som genomförs i Ultuna Discgolfbana, Uppsala.

På återseende,

Daniel Wiken, tävlingsledare Par-SM Discgolf 2023

Publicerad: 2023-05-24

Senast uppdaterad: 2023-05-24

Författare: Frej Fredman

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm