Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Par-SM i Discgolf genomförs till helgen

Deltagarna under Par-SM i Discgolf 2022 i Nolhaga, Allingsås

Under helgen 20-21 maj genomförs Par-SM i Discgolf i Mora DiscgolfPark arrangerad av DSK Dalir, vi har pratat med tävlingsledaren Daniel Wiken hur läget inför helgen ser ut!

 

Totalt har 32 deltagare anmält sig till årets Par-SM i Discgolf fördelade på klasserna Pro Open Herrar samt Blue (veteraner) som alltså genomförs i vackra Mora DiscgolfPark som ligger intill Mora Skidstation. Tävlingsledaren Daniel Wiken från DSK Dalir lovar vackra banor!

"Mora DiscgolfPark ligger precis vid skidskyttestadion som under vinter har aktiva skidåkare och en del av banan används till Vasaloppet som åker förbi mot Mora Centrum. På sommaren är det livat med löpare, moutainbike utövare, orienterare och Discgolf. Platsen är fylld med skog och mycket dalar och man får kämpa med att gå uppförsbacke och nerför." berättar Daniel

Det var dock länge oklart om årets SM kunde förläggas till helgen på grund av en segdragen vinter som höll sig långt in i april, för en månad sen var Daniel på tävlingsplatsen för att inspektera och då var det en hel del snö kvar. Förra vecka inspekterade Daniel återigen banan och det mesta av snön hade försvunnit och mästerskapet skulle kunna genomföras, under dagarna har graderna dessutom stigits rejält och det kommer vara en fin bana som välkomnar deltagarna.

"Discgolfbanan i sig är annars ganska tuff, det krävs mycket precision för man ska ofta kasta mellan 2 eller flera träd, på vissa håll är det är det ganska tätt och på vissa hål finns Mando pil så man inte kan fuska kastet på annan håll. Jag tror att det kommer att bli en rolig och utmanade tävling." avslutar Daniel

Förra året deltog nio par i herrklassen vilket innebär att det tillkommer ytterligare 4 par till detta år, bland startfältet hittar vi flera högklassiga spelare som bland annat bröderna Svensson, David Johnsson, Martin Johansson, NBM-guldmedaljören Viggo Hellöre samt uppstickaren Victor Jannerlid-Söderberg som haft en fin utveckling.

Förra året tog David Johnsson/Mikael Svensson guldet före Martin Johansson/Tommie Svensson medan Victor Jannerlid-Söderberg/Viggo Hellöre knep bronset. Samtliga par kommer till mästerskapet i exakt samma par som förra året och får anses som favoriter till medaljerna, därbakom finns dock flera spännande par och medaljerna är absolut inte givna.

Bland veteranerna så deltar inte fjorårets guldmedaljparet Andreas Nyberg & Richard Johansson till detta SM så favoritskapet får läggas till silvermedaljörerna Pär Wiklund/Daniel Johansson men även duon Hellöre/Bäck & Crona/Vorobjovs är starka och kan absolut utmana om guldet.

Komplett deltagarlista samt liveresultat som uppdateras kontinuerligt under dagarna kan hittas på följande länk: Tjing - DSK Dalir Par SM Länk till annan webbplats.

Första rundan börjar på lördag kl. 10.00 och den andra rundan kl. 14.00, den tredje finalrunda inleds på söndag kl. 10.00. Paret med lägst score över samtliga rundor blir 2023 års guldmedaljörerna i Par-SM!

Arrangörerna och SDI Discgolf planerar att livesända till viss mån, beroende på hur uppkopplingen ser ut på plats. Se till att följa Svensk Dövdiscgolf Länk till annan webbplats. på Facebook så missar ni inget under helgen!

Stort lycka till, samtliga deltagare!

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.