Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Den fjärde upplagan av Ungdomsspelen genomförs till helgen!

Under helgen 13-14 maj genomförs den färde upplagan av Ungdomsspelen, denna gång står idrotterna Basket och Sprintorientering på programmet. Årets Ungdomsspelen är arrangerad av Sportklubben Lundia i samarbete med förbundet, det som är unikt denna gång är att Ungdomsspelen genomförs i en icke-traditionell stad - nämligen Falkenberg!

Vanligtvis brukar Ungdomsspelen (och tidigare Skol-SM) genomföras där Dövskolorna finns belägna, så det blir en annorlunda situation i en helt ny miljö där arrangörsföreningen inte har sitt säte. Anledningen till att det blev just Falkenberg är flera men en stor del är att det arrangeras en stor orienteringstävling i Falkenberg den 14:e maj, Distriktsmästerskapet i Halland samtidigt som SM för Döva även förläggs samtidigt. Det innebär givetvis utmaningar med att Ungdomsspelen genomförst i en helt ny stad men det innebär även en helt ny stad för nästan samtliga deltagare.

Totalt kommer cirka 100 ungdomar och 30 ledare att delta i tävlingarna under helgen fördelade på fem olika föreningar; IF Nerike, IK Hephata, IK Surd, IK Virtus och SK Lundia. Login blir i Katrinebergs Folkhögskola i natursköna Vessigebro för de äldsta klasserna, U14 samt U17 medan ungdomarna i den yngsta ålderklassen U11 bor på Skrea Camping vid den vackra Skrea strand.

Först ut på programmet är Basket som genomförs i Falkenbergs Idrottshall, klasserna som tävlar är U11, U14 samt U17. För de två yngsta klasserna, U11 & U14, genomförs 'Ungdomsbasket' som är ett spelformat som påminner om den traditionella basketen men med tanken att låta spelet flyta på snabbare och spelas 4 mot 4. I U17-klassen så spelas 3x3 Basket, dock inomhus men med samma regler i stort sett. På plats finns SDI Basket huvudansvarige Therese Rollvén och förbundskaptenen Johanna Lamhauge Karmgård som har ett minst sagt intressant uppdrag att kolla in potentiella stjärnskotten!

Under söndagen genomförs Sprintorientering som har en mycket intressant arena, nämligen mellan Falkenbergs Ishall och Falcon Alkoholfri Arena som är elitklubben Falkenbergs FF hemmaarena. Ungdomarna kommer få springa i ett spännande område bestående av idrottsytor, parkmiljöer, bostadsområden och lite mindre grönområden. Ytterligare en unik sak här är att Ungdomsspelen i Sprintorientering genomförs parallellt med SM för Döva som alltså har samma tävlingsområde, återstår att se om någon förenings senior och ungdom träffas vid samma kontroll! Även här kommer SDI Orienterings huvudansvarige Henrik Eklund vara på plats och håller tummarna för att det dyker upp någon exceptionell talang som skulle kunna vara aktuell för Junior VM som förbundet arrangerar under hösten!

Befinner ni er i närheten av Falkenberg och inte har något att göra under helgen? Kom förbi tävlingsplatserna! Följ annars oss på våra sociala medier, både Instagram och Facebook så missar ni inget under helgen!

Stort lycka till, samtliga ungdomar!!!

Publicerad: 2023-05-12

Senast uppdaterad: 2023-05-12

Författare: Frej Fredman

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm