Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Bergkrantz blev svenska mästare i Padel-Mixed SM

Medaljörerna i A-klassen

Årets Mixed-SM i padel den 22-23 april i Örebro bjöd på flera fina matcher där man kunde se att många spelare utvecklats vilket var kul att se. Totalt deltog 42 spelare till mästerskapet fördelade i klasserna A-Mixed samt Seniorer Mixed (45+). Petur Jonsson/Malin Söderberg var mästerskapets stora överraskning och fick med sig bronsmedaljen.

Resultatlistan hade förmodligen sett annorlunda ut om inte Sven-Emil Karmgård hade skadat sig. De var på väg mot en stabil seger mot Therese Rollvén/Niklas Wanjura när oturen var framme och han skadade sitt knä och de blev tvungna att avbryta matchen.

I finalmatchen vann Matilda Bergkrantz/Peter Bergkrantz komfortabelt med 6-3 och 6-1. Finalmatchen hade Matilda och Peter full kontroll över och var överlägsna hela matchen igenom och var värdiga vinnare. Resultatet hade kanske blivit annorlunda om det hade varit Johanna och Sven-Emil på andra sidan nätet men de utgick tyvärr efter Sven-Emils skada och får ta revansch nästa år!

"Jag fick se många fina matcher under helgen och det ser spännande ut inför framtiden. Stora utropstecknet under turneringen var Petur Jonsson, som är ny inom Padel SM sammanhang. Det kommer att bli spännande att följa honom och alla andra som utvecklas framåt", säger Patrik Willing, huvudansvarig för Padel.

Plus 45 klassen blev finalen en väldigt spännande match och det krävdes ett supertiebreak för att få fram en vinnare och där drog Nicholas Hane-Weijman/Karina Hane-Weijman det längsta strået!

Resultat Mixed SM


A-klass:

1. Peter Bergkrantz/Matilda Bergkrantz, IK Hephata

2. Niklas Wanjura/Therese Rollvén, IK Hephata

3. Petur Jonsson/Malin Söderberg, IF Nerike

Veteranklass +45

1. Nicholas Hane-Weijman/Karina Hane-Weijman, IF Nerike

2. Stefan Weitman/Anna Pålsson, IK Hephata

3. Christer Borg/Charlotta Falk, IK Adils

Medaljörerna i veteranklassen

Text & Bild: Patrik Willing, huvudansvarig Padel

Publicerad: 2023-05-04

Senast uppdaterad: 2023-05-04

Författare: Sofia Lindevall

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm