Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Två nya projektmedarbetare till Arvfondsprojektet ”Idrottsvänner”

Svenska Dövidrottsförbundet välkomnar våra nya projektmedarbetare, Ronja Javerud och Joakim Gustafsson!

Ronja har varit en RIG-elev med fokus på fotboll/futsal i riksgymnasiet och har erfarenhet av att jobba med människor i olika sammanhang. Hon har bland annat jobbat som fritidsledare/boendestödjare för ungdomar inom riksgymnasiet där hennes roll bestod av att jobba nära ungdomar samt stötta dem under hela skolåren.

– Jag flyttade till Örebro för att studera i riksgymnasiet men visste inte hur jag kunde fortsätta med fotboll i en klubb.
Med mitt bidrag vill jag tidigt kunna hjälpa ungdomar att få en bra överlämning för att fortsätta med sin idrott, säger Ronja Javerud.

Joakim är en aktiv idrottare som han har bland annat deltagit olika idrotter, just nu satsar han helhjärtat på padel.
Han har även erfarenhet av att jobba med barn- och ungdomar utifrån deras olika förutsättningar och behov.
Hans tidigare erfarenhet som ny elev i riksgymnasiet för hörselskadade i Örebro visste han ingenting om dövidrotten.

– 15 år gammal flyttade jag från lilla Vaggeryd i Småland till Örebro, ovetandes om klubbar/föreningar som kunde passa mig och min idrottsliga karriär. Nu får jag chansen att hjälpa ungdomar att hitta rätt när de kommer till Örebro. Jag ser fram emot att bidra till fina idrottsår för de ungdomar som flyttar hit helt enkelt, berättar Joakim Gustafsson.

Med deras bakgrund så känner vi oss att de tillsammans med projektledaren, Anna kommer att tillföra projektet på ett bra sätt. Ronja, Joakim och Anna kommer att jobba tillsammans på Idrottens Hus i Örebro.

– Jag är jättenöjd med Ronja och Joakim där vi kan kombinera våra egna erfarenheter med varandra för att utföra projektet effektivt, säger projektledaren Anna Polivanchuk.

Varmt välkomna till dövidrottsfamiljen!

Publicerad: 2023-04-27

Senast uppdaterad: 2023-07-06

Författare: Anna Polivanchuk

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm