Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Mixed-SM i Padel genomförs till helgen

Nu till helgen, 22-23 April, genomförs Mixed-SM i Padel i Örebro arrangerad av IF Nerike. Totalt har 42 spelare anmält sig till mästerskapet fördelade i klasserna A-Mixed samt Seniorer Mixed (45+).

Tävlingsarenan för helgens stora fest är PadelFirst i sydvästra delen av Örebro, bara ett stenkast från Adolfsberg. För Idrottsföreningen Nerike blir det ett historiskt Padelarrangemang då föreningen, som utvecklats rejält inom Padel, ej arrangerat ett SM tidigare.

"Vi i IF Nerike har under förberedelserna tittat på flera hallar och utifrån kriterierna valde vi Padel First som har en bra helhet av allt som vi hoppas att spelarna ska känna av. Vi håller tummarna för att alla deltagare och åskådare får en riktigt bra helg." säger IF Nerikes Ivan Cosic

Arrangemanget livesänds tyvärr inte men IF Nerike lovar att se över möjliga lösningar till uppdateringar i sociala medier under helgen, se till att följa deras Facebooksida. De välkomnar även samtliga som är nyfikna på mästerskapet till hallen då det kommer finnas åskådarplatser där.

De två senaste åren har det varit syskonen Johanna Lamhauge Karmgård och Sven-Emil Karmgård som tagit hem gulden, blir det tredje raka guld för syskonen detta år? Favoritskapet lägger de dock över till en annan duo.

"Vi förväntar oss att det blir väldigt svårt att ta ett tredje raka guld. Två raka är svårt, men tre raka ännu svårare! Vi har spelat väldigt lite tillsammans det senaste året, dessutom har jag inte spelat padel regelbundet det senaste året som tidigare år och dras med lite småskavanker. Vi är många som ser Matilda och Peter Bergkrantz som stora favoriter, de är väldigt samspelta, har både tränat och spelat mycket. Framförallt Matilda har utvecklat sitt spel väldigt mycket, vilket är jätteroligt att se." säger Sven-Emil

De lyfter även fram att motivationen slår klass. "Framförallt har de ju två raka förluster mot oss och är väldigt motiverade till att ta ett efterlängtat guld. Vi fick kämpa redan något otroligt förra året med flera tuffa matcher där vi samtliga gånger förlorade första set, men jobbade in oss och vände matchen. Vi ser framför oss att vi kommer att behöva slita ännu mera detta år, men vi kommer att göra vårt bästa och göra allt för att ta vårt tredje raka guld!" avslutar han

Medaljörerna från 2022 års Mixed-SM

Medaljörerna från 2022 års Mixed-SM

Även i +45 klassen hittar vi flera spännande namn, bland annat fjolårets bronsmedaljören i A-klassen Anna Pålsson som till detta SM valt att tävla i +45-klassen och får anses som en av favoriterna tillsammans med partnern Stefan Weitmann.

"Årets SM i Mixed kommer bli ett spännande mästerskap, man ser flera par som utvecklats rejält sen förra SM. Paren från IK Hephata är fortsatt väldigt starka men man ser att det finns fler uppstickare och medaljerna är inte längre lika givna. Konkurrensen är betydligt tuffare nu då kvaliteten hos de flesta spelare höjts rejält!" säger SDI Padel huvudansvarige Patrik Willing

Mästerskapet inleds på lördag kl. 9, har ni ingen möjlighet att vara på plats kan ni följa liveresultat via mästerskapets Rankedin-sida, som även har all information om mästerskap som spelarlista, matchprogram med mera på denna länk: Padel SM Mixed för döva Padel Tournament Örebro - Rankedin Länk till annan webbplats.

Må de bästa paren vinna, stort lycka till allesammans!

Publicerad: 2023-04-19

Senast uppdaterad: 2023-04-19

Författare: Frej Fredman

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm