Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Intresseanmälan till World Deaf Youth Games 2024

ICSD (Internationella Dövidrottsförbundet) och CBDS (Brasilianska Dövidrottsförbundet) arrangerar den allra första World Deaf Youth Games som går av stapeln mellan 14-22 Januari 2024 i Sao Paulo, Brasilien. Vi efterlyser nu intresserade barn- och ungdomar mellan födda mellan 2005 - 2010 till att göra intresseanmälan för att delta i spelen!

World Youth Deaf Games är motsvarande Världsspelen för Ungdomar där syftet är att barn- och ungdomar födda mellan 2005-2010 får chansen att träffas och tävla i 6 olika idrotter enligt följande

  • Badminton
  • Basket (3x3)
  • Bordtennis
  • Friidrott
  • Futsal
  • Simning

Utöver de traditionella tävlingsformaten ska även tävlingar i mixade kön och nationer genomföras samt olika workshop, mer information kan läsas på den officiella inbjudan (på engelska) här: Bulletin 1 - World Deaf Youth Games  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

BoUU (Barn- och Ungdomsidrottsutskottet) som korrdinerar den svenska truppen till spelen behöver nu få in ett underlag på intresserade aktiva för att kunna arbeta strategiskt korrekt med förberedelserna till spelen. Vi känner till en del unga idrottare i åldersgruppen men samtidigt vet vi att det finns duktiga idrottare i vårt avlånga land som vi inte känner till, därför ber vi er som är ungdomar (eller föräldrar) födda mellan 2005-2010 och som idrottar i någon av idrotterna att skicka in en intresseanmälan här: Intresseanmälan till World Deaf Youth Games Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ni som är yngre än 18 år kommer även behöva fylla i målsman uppgifter, vi rekommenderar att det är en målsman som fyller i intresseanmälan.

OBSERVERA: Detta är enbart intresseanmälan, man blir ej garanterad en plats till spelen. Dock kommer de som intresseanmält sig få fortlöpande information från BoUU och ICSD gällande spelen.

Vi eftlyser även ledare som är intresserade av att följa med till spelen, vi söker främst en överledare och tränare till idrotterna. Vi ser detta som ett gyllene tillfälle för er som är aktiv idrottare i någon av de sex idrotter att prova på rollen som ledare, kanske du funderat på att bli ledare efter din idrottskarriär? Passa på och skicka in din intresseanmälan! Länken är densamma, men välj intresseanmälan - ledare: Intresseanmälan till World Deaf Youth Games Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Intresseanmäler du dig som ledare kommer du därefter att kontaktas för att komplettera uppgifterna som CV, personligt brev och givetvis ett registerutdrag från polismyndigheten. Vi ser helst att du är minst 25 år gammal för att vara ledare, men yngre ledare som vi känner är lämpliga kan accepteras. Dock ej yngre än 20 år!

Vid frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta förbundets Sportkoordinator på frej.fredman@dovidrott.se

Publicerad: 2023-03-23

Senast uppdaterad: 2023-03-23

Författare: Frej Fredman

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm