Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Dövidrottsprofilen Vera Sträng har somnat in

Förbundet har under dagarna nåtts av beskedet från familjen att Dövidrottsprofilen Vera Sträng somnat in vid 79 års ålder omgiven av familjen.

Vera Sträng har varit aktiv inom Svensk Dövidrott under många år där intresset för löpningen och orienteringen var stor, Vera var en av de många aktiva Döva orienterare som deltog i SM-tävlingarna samt representerade förbundet internationellt i de Nordiska Mästerskapen. Men idrotten som starkast förknippas med Vera är bowling, hon var en av de pionjärerna inom Svensk Dövbowling som under 80-talet växte sig explosionartat.

Vera blev en av de allra främsta Dövbowlare inom Sverige och representerade det svenska Dövlandslaget i Bowling otaliga gånger med flera medaljer såväl individuellt som i lag. Vera representerade det svenska landslaget genom åren och var del av den svenska bowlingtruppen som åkte till Köpenhamn för Deaflympics (dåvarande Världsspelen) när Bowling gjorde debut i tävlingsprogrammet. Vera representerade därefter Sverige i samtliga Deaflympics fram till hennes sista Deaflympics i Taipei år 2009, totalt blev det två bronsmedaljer i Deaflympics där både togs i 5-manna under 2005 & 2009.

Vera Sträng och lagkamraterna efter brons i 5-manna

Vera Sträng och lagkamraterna efter brons i 5-manna under Deaflympics i Taipei 2009

På nationell nivå är hon starkt förknippad med Göteborgsklubben IK Surd där hon varit aktiv medlem under många år och representerat föreningen i flera idrottssammanhang, främst inom Bowling men även Orientering och övriga idrotter. Förbundet vill skicka de varmaste kondoleanser till Veras närmsta anhöriga och vänner men även till Idrottsklubben Surd som förlorat en kär medlem.

Här kan ni skicka era kondoleanser, dela minnen och tända ljus för Vera: Minns Mig - Vera Sträng Länk till annan webbplats.

Vila i frid, Vera Sträng. Tack för allt du gjort för Dövidrotten.

Vera Sträng, längst till höger, under Deaflympics 2001 i Rom

Vera Sträng, längst till höger, under Deaflympics 2001 i Rom

Publicerad: 2023-03-02

Senast uppdaterad: 2023-03-02

Författare: Frej Fredman

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm