Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Huvudansvariga till Beachvolleyboll & Damfutsal sökes!

Året lider mot sitt slut, samtliga ledares avtal går ut vid årsskiftet. Vissa ledare har förlängt, några nya ledare har signerat nya avtal men det finns två idrotter vi fortfarande saknar huvudansvariga - nämligen Beachvolleyboll & Damfutsal!

Därför söker vi nu efter dig som brinner för någon av idrotterna, Beachvolleyboll eller Futsal, och vill bidra till att utveckla dessa idrotter inom Dövidrotten. Som huvudansvarig har du det övergripande ansvaret för idrottens verksamhet inom Svensk Dövidrott, där du planerar och arbetar inom verksamheten såväl nationellt som internationellt.

Med nationellt ligger fokuset på att etablera och/eller vidareutveckla idrotten inom Dövidrotten, det kan vara att få fler att prova på idrotten i samverkan med föreningarna eller arbeta för att etablera och/eller utveckla idrotterna inom förbundets SM-program.

Internationellt ligger fokuset främst på att etablera och/eller vidareutveckla en landslagsverksamhet med sikte mot de internationella tävlingarna. Den huvudansvarige ska eventuellt även etablera en ledarstab beroende på vilka förutsättningar och behov landslaget i fråga har samt hantera landslagets ekonomi. Den huvudansvarige kommer fortlöpande ha dialog med förbundets Sportkoordinator samt delta i de träffar samt utbildningar Idrottutskottet arrangerar.

Förutsättningarna för idrotterna är dock väldigt olika beroende på underlaget på aktiva samt dess nivå inom idrotten.

Idrottsutskottet söker dig som

  • brinner för att utveckla Dövidrotten och i synnerhet idrotten i fråga
  • är strukturerad och har förmåga att planera en verksamhet i samråd med övriga ledare och/eller förbundets Sportkoordinator
  • har förmåga att hantera och arbeta utifrån en budget fastställd av Idrottsutskottet
  • är villig för att utveckla som ledare & beredd att delta i de obligatoriska utbildningar och träffar

Uppdraget är i princip ideellt även om en symbolisk summa i arvode betalas ut månadsvis retroaktivt under juni- & decembermånaden. Summan på arvodet bestäms utifrån Idrottsutskottets riktlinjer för arvode som baseras på hur stor landslagsverksamheten är.

Känner du att rollen som huvudansvarig för någon av idrotterna passar dig? Kontakta då Idrottsutskottets ordförande Per Markström per.markstrom@dovidrott.se och berätta vem du är samt varför du skulle vara lämplig som huvudansvarig!

Rekryteringen sker fortlöpande, vi ser gärna att de huvudansvariga är på plats så snart som möjligt så tveka inte att kontakta oss så snart som möjligt! Vid ytterligare frågor eller funderingar kring rollen som huvudansvarig, kontakta förbundets Sportkoordinator på sportkoordinator@dovidrott.se.


Publicerad: 2022-12-29

Senast uppdaterad: 2023-02-01

Författare: Andy Runnqvist Pop

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm