Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Dövidrottsspelen 2025 till Malmö och Lund!

Det har varit en av de sämre bevarade hemligheter, men nu är det äntligen officiellt att 2025 års Dövidrottsspelen genomförs i Malmö & Lund under Kristi- Himmelfärdshelgen mellan 29 maj - 1 juni arrangerad av SK Lundia och IK Scania tillsammans med Svenska Dövidrottsförbundet!

Malmö- och Lundföreningarna IK Scania och SK Lundia firar stort under året 2025 då IK Scania fyller hela 100 år medan den betydligt yngre grannföreningen SK Lundia fyller 40 år, vad vore bättre än att fira detta med att arrangera Dövidrottsspelen då?!

"Som ordförande för IK Scania är det en stor ära att för oss att meddela att vi kommer att vara värdar för Dövidrottspelen i 2025. Tillsammans med SK Lundia ser vi fram emot ett spännande samarbete för att göra detta evenemang minnesvärt. Vi är ivriga att välkomna idrottare och deltagare från hela Sverige för att delta i en mängd olika idrotter och skapa oförglömliga minnen tillsammans. Så spara datumet och gör er redo, för vi ses i 2025 till Dövidrottspelen!" säger IK Scanias ordförande Emma Tietze

"Vi tycker att det är jättekul och spännande att få samarrangera Dövidrottsspelen 2025 tillsammans med IK Scania och förbundet. Vi ser framemot samarbetet och kommer att arbeta hårt för att det blir en fantastisk Dövidrottsspelen där vi förhoppninsvis får många deltagare." lägger SK Lundia ordförande Linda Ljunghäger till

Även om det fortfarande är tidigt i planeringsarbetet ser Dövidrottsspelen 2025 ut att ha Malmö som huvudsäte där de flesta idrotterna genomförs samt att 2025 års Förbundsstämma och Dövidrottsgalan planeras att förläggas i. Dock kommer det att finnas enstaka tävlingar som genomförs i Lund eller kringliggande områden, dock är det både Scania och Lundia som är arrangörsföreningar.

Svenska Dövidrottsförbundet är givetvis glada över att avtalet är i hamn och att Scania och Lundia valt att åta sig arrangemanget tillsammans med förbundet.

"Det är med stor glädje att det nu är bekräftat att Dövidrottsspelen 2025 kommer att äga rum i Malmö och Lunch med Scania och Lundia som värdarrangörer. Jag vill tacka dem för deras engagemang och samarbete med att vara värdar för detta evenemang." säger förbundsordföranden Alexandra Polivanchuk

"Låt oss tillsammans se fram emot Dövidrottsspelen 2025 i Malmö och Lund, en tid då vi samlas för att uppleva fantastiska prestationer, skapa minnen och stärka vår gemenskap inom Dövidrotten." lägger hon till

PRELIMINÄRA SM-TÄVLINGAR

Observera att detta är högst preliminärt och arbetet sker fortlöpande med att fastställa programmet. Ändringar av idrotter & discipliner kan komma att ske samt tillägg av idrotter.

 

  • Bangolf - Filt utomhus
  • Boule - tvåmanna, mixed tvåmanna & trippel
  • Bowling - individuellt
  • Discgolf - par
  • Futsal
  • Golf
  • Orientering - Sprint & Sprintstafett
  • Padel - mixed

Utöver tävlingarna, stämman och galan planeras ett par workshop och föreläsningar att finnas med i programmet. Mer information om tävlingsplatserna, preliminära inbjudningar samt information om logi och dylikt kommer att komma under 2024. En egen undersida på vår hemsida med enbart information om Dövidrottsspelen kommer även att dykas upp efter årsskiftet, vi ser över möjligheterna att göra direktanmälan direkt på hemsidan med.

Fram till dess hoppas vi att ni, föreningarna, idrottarna och åskådare, börjar planera in Kristi-Himmelfärdshelgen 2025 för en magisk Dövidrottsveckan. Som vår ordförande Alexandra säger låt oss tillsammans se till att uppleva fantastiska prestationer, skapa minnen och stärka vår gemenskap inom Dövidrotten!

Publicerad: 2024-05-03

Senast uppdaterad: 2024-05-03

Författare: Frej Fredman

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.