Hoppa till sidans innehåll

Skol-SM i friidrott och fotboll, 25-26 maj i Örebro

28 MAJ 2019 15:49
Den 25-26 maj genomfördes skol-SM i Örebro i samtliga idrotter, friidrott och fotboll. 170 deltagare från hela landet deltog och är en viktig träffpunkt för barn och ungdomar.
  • Skapad: 28 MAJ 2019 15:49

Skol-SM i friidrott och fotboll genomfördes i helgens med totalt 170 deltagande från hela landet som kämpade i svett, tårar och glädje, och många siktade på att kamma hem medaljer.

IF Nerike var arrangör för denna skol-SM i friidrott och fotboll, och många duktiga funktionärer jobbade väldigt mycket för att alla skulle få bra service och att tävlingarna skulle kunna genomföra flytande och fint.

Deltagarna som kom bjöd på gott humör med stora leende och det återsågs med många kramar – där beskrivs skol-SM som en viktig träffpunkt för samtliga deltagare.

 

I friidrott på lördagen var det många duktiga talanger. I 60 meter, 200 meter och 400 meter var det många som sprang till 100% med kämparglöd för att komma i mål med bestämda miner i ansikten. Det var väldigt jämnt i friidrott, om man ska se i dessa grenar i 60, 200 och 400 m var alla tiderna mycket knappt och jämnt. I övriga grenar har alla också jobbat på och kämpat!

Det flöt på jättebra i friidrott och de har bra hålltider hela lördagen. Många åskådare besökte friidrottshallen, så det var roligt att se att det var så många som kom och hejade på alla barnen och ungdomar.

 

Vi hann även med en kort intervju med SDI:s huvudansvarig i friidrott, Anish Gupta. Han berättade att han tyckte det var roligt att se så många duktiga barn och ungdomar i friidrott. En del av dom kommer säkert bli mycket lovande i framtiden, om man uppmuntrar dom att eventullt fortsätta och utveckla i friidrotten.

Han anser att det är viktigt att båda distrikten och föreningar engagerar sig och uppmuntrar barn och ungdomar och att vi måste kunna bevara de duktiga talanger som finns.

Anish avslutar att det var en riktig härlig stämning med många leende hos barn och ungdomar som ville så mycket i friidrott.

 

På söndagen var det fotboll på schemat. Vädret bjöd inte riktigt på då det var omväxlande väder mellan regn och sol. Lite kallt och blåsigt men det enda man såg var glada barn och ungdomar ute på fotbollsplanen. Matchen drog igång lite sent men sedan kunde det sätta i gång ganska snabbt så matchtiderna höll i.

Mellan fotbollsplanen var det lite långt avstånd men det berodde på att de yngre klasserna hade sin fotbollsplan lite längre bort då de spelade i 5 mannalag som var mycket mindre än fotbollsplan med 7 mannalag.

Trots vädret så kom det fler åskådare som tittade på matcherna. Det var mycket jämnt i alla matcher, det märktes att många utvecklat sig i fotbollen och att de flesta tränat och förberett sig inför skol-SM. Det ser bra ut inför framtiden.

 

Christian Dywik, som ansvarade för skol-SM i fotboll, tyckte att det var roligt att se många spela och att många var så duktiga! Han anser hur viktigt fotbollen är för barn och ungdomar. Även duktiga ledare var med och coachade deras barn och ungdomar.

 Han berättade även att det inte alltid är så lätt att genomföra matcherna och veta hur vädret skulle se ut, ibland får man räkna med sånt väder samtidigt som man fick reducera matchtider för deras hemresor.

 

Vi vill även informera er alla att vandringspriset för skol-SM som utdelats sedan 2011 är nu avslutad och kommer inte att fortsätta till nästa skol-SM. Det var ett gemensamt beslut från ledarträffen under lördagskvällen.

Denna sista vandringspriset gick hem till Birgittaskolan.

Vandringspriset kommer att finnas på Svenska Dövidrottsförbundets kansli som ett minne.

 

Till sist vill Dövidrott Västra tacka IF Nerike för deras fina arrangemang under helgen. De har jobbat i svettiga droppar för att hela arrangemanget skulle genomföras fint och med hjälp av funktionärer som gjorde ett fantastiskt arbete!

 

Mer om skol-SM i friidrott och fotboll med resultat, bilder och reportage kommer i nästa Dövsport tidning! 

Skribent: Annette Rundgren
Epost: This is a mailto link

 

 

Tecken inom idrott

 

Postadress:
Dövidrott Västra
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info