Hoppa till sidans innehåll

Föreläsning "Att möta dövidrottare"

23 AUG 2020 15:35
Den 7-10 september är det Parasportsvecka som Parasportförbundet tillsammans med andra organisationer arrangerar för att sprida kunskap om vår idrott.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2020 15:35

Många döva och hörselskadade är idag aktiv inom hörande idrott hos olika hörande klubbar och vi alla har haft olika varierande erfarenheter om att vara döv eller hörselskadad i en hörande idrottsförening. Många gånger hade våra yngre jag nog velat att våra ledare tidigare fått mer information om hur man bäst kunde bemöta oss. Ofta har ansvaret att informera om hur man bemöter döva och hörselskadade bäst legat på oss själva. Ofta har det varit svårt då alla har olika förutsättningar att kommunicera med ledarna, speciellt barn och ungdomar som är väldigt beroende av dess omgivnings kunskap.

Nu har vi skapat en möjlighet för våra medlemmar att sprida kunskapen om hur man bäst bemöter döva och hörselskadade idrottare. Det är Parasportsförbundet som i samarbete med RF SISU, Dövidrott Östra och andra organisationer arrangerar digital Parasportsvecka den 7-10 september där vi vill sprida kunskap om vår idrott. Vecken kommer att helt genomföras digitalt med olika föreläsningar.

Ett av inslagen är en föreläsning av Joachim Sundström som tidigare jobbat hos Svenska Dövidrottsförbundet, nu hos RF SISU Örebro. Han kommer att föreläsa om hur man bäst bemöter personer med dövhet och hörselnedsättning i en idrottsförening. Joachim kommer också att berätta om sina erfarenheter som aktiv med hörselnedsättning båda på landslagsnivå och i föreningsidrotten.

Föreläsningen ”Att möta döva idrottare” kommer att ske digitalt tisdag den 8 september klockan 19:30, Joachim kommer att hålla föreläsningen per tal då hörande är målgruppen men teckenspråkstolk kommer att finns med för teckenspråksanvändare som vill lyssna på föreläsningen

Anmäl dig genom att maila namn, personnummer samt vilken föreläsning du vill delta på till This is a mailto link.

Ni kan också läsa mer om Parasportsveckan och alla andra föreläsningar på https://www.parasport.se/Distrikt/Stockholm/Parasportveckan/

Du som är hörande och är ledare för idrottare med dövhet eller hörselnedsättning eller är aktiv som har lagkamrater med dövhet eller hörselnedsättning, här får du fin möjlighet att få mer kunskap så ta tillfället i akt och anmäl dig!

Skribent: Henrik Rangfeldt
E-post: Adressen Gömd

 

 

Tecken inom idrott

 

Postadress:
Dövidrott Östra
Svenska Dövidottsförbundet, Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info