Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

En positiv och ljus bouleframtid för Sverige!

Brons till Thord Högberg och Inger Andersson i single!

En positiv och ljus bouleframtid för Sverige!

Sverige deltog vid Europacupen i boule i Brugge, Belgien: Länk till annan webbplats.Historiskt Boulelandslag på väg till Brugge Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Brons till Thord Högberg:
Thord Högberg, som spelade i singel, kom till semifinalen och förlorade mot Spanien men tog 3:e plats efter att ha slagit värdlandet Belgien. Frankrike kom på 1:a plats och Spanien på 2:a plats.

Brons till Inger Andersson:
På damsidan kom Inger Andersson på 3:e plats, alla mot alla. Konkurrensen var hårdare. Spanien kom 1:a plats och Frankrike tog 2:a plats.

I dubbelspelet var det svårare. Grusplanen var svåra och grova och det uppstod diskussioner om poängsystemet och hur man räknar poäng. Belgien följde inte precis internationella tävlingsregler för boule, de använde 1 meter både från kortsidan och långsidan. Något som kan ha påverkat Sveriges prestationer, men en sistaplats blev det inte.

Summan av tävlingen för Sveriges del är positiv och framtiden ljus. Möjligheten att utvecklas vidare är stor, Sverige har visat respekt och ländernas intresse för att bjuda in Sverige till tävlingar har väckts.

Frankrike och Spanien var två starka nationer i boulens konkurrens och spelkvalitet på herrsidan, medan på damsidan var det jämnt. Sju länder hade anmält sig på herrsidan, och fem länder på damsidan. Belgien fick därför skicka två lag till både herr- och damgruppen så att tävlingen kunde underlättas med jämna siffror. Det krävs minst 6 länder för att genomföra en Europacup.

Följ Sveriges boule för teckenspråkige på facebook: Boule för teckenspråkiga Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-08-22

Senast uppdaterad: 2023-09-07

Författare: Jannicke Kvitvær

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.