Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

Michel Basberber fortsätter som förbundskapten!

Efter EM-succén i Montesilvanio, Italien har Svensk Dövfutsal och Michel Basberber kommit överens om en förlängning över nästa säsong med VM i Sao Paulo, Brasilien, som det stora målet.

Efter ett resultatmässigt fint EM i Montesilvanio, Italien där Sverige var en strafförlust (mot guldmedaljörerna Spanien) från att få spela en historisk final har SDI Futsal jobbat länge för en förlängning med förbundskaptenen Michel Basberber och nu är detaljerna äntligen klara.

”Väldigt glad att få fortsatt förtroende för detta fantastiska gäng. Efter EM så är vi glada för ett historiskt brons men långt ifrån nöjda. Vi vet vår kapacitet och hoppas kunna nå medalj även i VM.” säger Michel

Just VM genomförs mellan 10-19 november i Sao Paolo, Brasilien där Sverige kvalificerat sig genom att hamna bland de 6 främsta i EM. Utöver guld- och silvermedaljörerna i EM, Spanien och Italien, får nog Iran anses som den bästa nationen i VM tillsammans med Sverige.

"Jag är väldigt nöjd över att ro hem avtalet med Michel, han har en enorm futsalkunskap och har på kort tid tagit vårt redan starka landslag till ytterligare nivåer. Att han ville fortsätta ytterligare en säsong med fokus på VM betyder väldigt mycket för Svensk Dövfutsal!" säger SDI Herrfutsal huvudansvarige Daniel Littorin

Förberedelserna inför VM har påbörjas redan nu till helgen där årets första landslagssamling genomförs i Stockholm, sen blir det en mycket spännande resa fram till VM med flera samlingar efter sommaren.

Publicerad: 2023-04-18

Senast uppdaterad: 2023-04-18

Författare: Frej Fredman

Samarbetspartners

Besöksadress
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Postadress
BOX 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Bankgiro 366-2277

Swish 123 355 40 52

Leveransadress för paket
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm

Företagspaket och transporter till Idrottens Hus.