Gå till innehåll
Svenska
Dövidrottsförbundet
Svenska
Dövidrottsförbundet

2017 Samsun, Turkiet

Sverige skickar 11 aktiva deltagare till Deaflympics. Deaflympics 2017 avgörs i Samsun i norra Turkiet 18-31 juli och arrangemanget innehåller 21 olika sporter på totalt 40 arenor.

Simning och orientering har fått tid på sig att visa tävlingsresultat till och med 31 maj. Svenska Deaflympics kommittén har nu beslutat att ta med simning och orienteringen till Samsun.

Vår löpare Otto Kingstedt samt bowling damerna har tackat nej till att delta i Deaflympics och vi respekterar deras beslut. Alla landslagsaktiva och ledare bestämmer själva om de vill delta i Deaflympics eller inte. SDI:s styrelse följer hela tiden utvecklingen i Turkiet samt utrikesdepartementets (UD) rekommendationer om ev. avrådan skulle finnas för Samsun som ligger i norra delen vid svarta havet.

Tolkcentralernas chefer har sedan tidigare beslutat att inga skicka några tolkar till Samsun pga oroligheter i Turkiet. Avrådan från UD gäller fram tills nu endast den södra delen vid gränsen mot Syrien. Vi har haft möte med Stockholms läns tolkcentral och nu också tillskrivit ett brev till landstingets chef angående situationen. Vi hoppas få med tolk till vår svenska trupp.

Förbundsordförande Sven-Emil Karmgård och sportchef Joachim Sundström kommer att delta som ombud på ICSD kongressen i Samsun 16-18 juli.

Den svenska truppen på 11 aktiva och 6 ledare kommer att bo på Hotel Marin i Samsun, ett litet hotell som troligen kommer att passa vår trupp. Vi har också ett litet samarbete med den danska truppen där vi också har reserverat två rum på deras hotell för att kunna backa upp ifall någon deltagare blir sjuk och behöver ett eget rum för att vila upp sig. Den svenska truppen är också liten, några stannar också bara över tävlingsperioden och åker hem direkt efter avslutad tävling, vilket gör att Deaflympics kommittén bestämt sig för att inte ha med massörer till Samsun. Vi samarbetar med våra nordiska länder och ordnar vid behov massage för de aktiva i Samsun.

Jonny Gustavsson från Göteborg kommer att delta i Samsun i egenskap som vice Technical Director för Deaflympics handbollen.

Samsun kommer att ha 2000 volontärer till spelen och 300 av dessa är döva. Många idrottshallar är nybyggda i Samsun och Turkiet har satsat stort på arrangemanget och fått bra stöd från sitt lands
regering.

Publicerad: 2022-12-27

Senast uppdaterad: 2023-02-01

Författare: Andy Runnqvist Pop

Samarbetspartners

Besöksadress

Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakta oss
info@dovidrott.se

Postadress

BOX 11016
100 61 Stockholm