Hoppa till sidans innehåll

Flyman på läger i Spanien

08 JUN 2017 11:44
Vår landslagssimmare Robin Flyman har varit på träningsläger i Spanien med sin klubb. Här berättar han lite om lägret och upplevelsen.
  • Skapad: 08 JUN 2017 11:44

Jag har varit på träningsläger till Spanien med min träningsgrupp i Örebro Simallians. Vi var 14 simmare och 2 ledare varav båda ledarna och många av simmarna kan kommunicera med teckenspråk. Vi åkte till Lloret de Mar som ligger en timme ifrån Barcelona. Hotellet som vi bodde på heter Evenia Olympic Garden och det var jättepopulärt bland idrottare.  De hade fotbollsspelare, friidrottare och simmare bland annat. Där var vi i sju dagar och lyckades klämma in 12 träningspass, vi körde två pass varje dag förutom dagen vi kom dit och dagen vi åkte iväg. Totalt så simmade vi 48 km under veckan.

Vi tränade i en långbanebassäng (50m lång) och det är bra eftersom långbanesäsongen har börjat nu. Vår träning var dels långa pass där vi tränade uthållighet och dels fartpass där vi körde kortare men snabbt, gärna så likt riktiga tävlingar som möjligt. En till anledning till att vi åkte iväg på läger var för att svetsa ihop våran grupp lite mer. Det är viktigt med gruppkemin för att få en bra sammanhållning. Och det tränade vi också på, bland annat så skulle vi svara på olika frågeställningar i mindre grupper. Vi hade också en grupptävling där vi samlade poäng genom att göra olika uppgifter vilket var väldigt uppskattat.

För min del så var träningslägret väldigt värdefullt som en kickoff inför långbanesäsongen. Jag fick en chans att utmana mig själv och visa vad jag går för. Jag var dock tvungen att vara försiktig eftersom jag tampas med en axelskada och har precis påbörjat rehabilitering. Det var bara sista passet som jag behövde anpassa träningen lite med hänsyn till axeln, resten av passen kunde jag köra normalt. Som grupp har vi också kommit varandra närmare under veckan som gått och det är viktigt eftersom vi spenderar så mycket tid med varandra i bassängen.

Träningslägret hade delvis fokus på Rosenlunds sprint, en tävling i Jönköping som ägde rum 2 veckor efter vi kom hem från Spanien. Rosenlunds sprint blev en ovanligt lyckad tävling för min del och det har jag lägret Spanien att tacka för.

Skribent: Robin Flyman
Epost: Adressen Gömd

SDI Simning

Huvudansvarig: Martin Törnblom

This is a mailto link

 
  

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info