Hoppa till sidans innehåll

Matchrapport: Tjeckien-Sverige

26 MAR 2022 19:36
Efter en lång bussresa under fredagen ställdes vi mot Tjeckien i Gillelejehallen. En hall som påminner en skolidrotthall under tidigt 90-talet. Men planen var i speldugligt skick, vilket var viktigt för vårt spel. Och det fick visa sig...
  • Uppdaterad: 26 MAR 2022 19:36

Michael efterlyste ett bra försvarsspel från spelarna med fokus på press och postitionsspel. Senaste mötet slutade 5-3 till oss, i EM-kvalet på vår hemmaplan så vi hade ett litet övertag inför matchen. Amadeus Lantz tvingades tyvärr kasta in handduken på grund av stukad tå. 

Vår lagkapten och dagens födelsedagsbarn Nabil Tebibel ledde laget in på planen, det var han som skulle inleda målskyttet också med matchens första mål efter drygt 1 minut. 

Men Tjeckien svarade snabbt och kvitterade nästan omgående. Första 10 minuterna var det ganska tvivelaktigt spel med lågt tempo. Vissa spelare har inte hunnit träna många pass med laget innan så det tog ett tag innan spelarna hittade varandra. Och det tog 10 minuter, sen började målen rassla in. Vi gick upp till 5-1 snabbt. Innan paus hann Tjeckien reducera och väckte litet hopp hos tjeckerna. 

Men deras hopp skulle släckas ganska snabbt i andra halvlek. Sverige kom ut med hög beslutsamhet och la in ett par växlar till. Då hängde Tjeckien inte med och vi gick upp till 10-2. Då ville vi träna på jokerspel, där blev det lite ”blanda och ge”. Vi gav bort ett mål till Tjeckien. Adam Neverland var extra målsugen idag, innan matchen sa han att det ska bli kul att göra mål. Det blev totalt 4 mål av honom. 

John Novak fick gå in i andra halvlek och fick göra några fina räddningar och svarade för en hållen nolla i debuten! Herman Said fick även göra en fin debut, hans första landslagsmål serverades i öppet mål av Alexander Neverlands missilprecisa fötter. Snacka om att bli serverad på silverfat i debuten. 

Slutsiffrorna skrevs till 12-3 (5-2). 

Svenska målskyttar

Adam Neverland 4 mål 

Rekar Essa 2 mål

Herman Said 2 mål

Alexander Neverland 1 mål

Nabil Tebibel 1 mål

Pa Ceesay 1 mål

Gor Sargisyan 1 mål 

Imorgon ställs vi mot Danmark, klockan 10.30. Vi får hoppas på att grabbarna är lika målsugna imorgon som idag! 

Skribent: Daniel Littorin
E-post: Adressen Gömd

 

 

Tecken inom idrott

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info