Hoppa till sidans innehåll

Matchrapport: Sverige-Danmark

27 MAR 2022 15:25
Ny dag, ny match! Idag stod Danmark på tur för våra killar. Danmark hade bara 12 timmars återhämtning efter lördagens sena match mot Tjeckien. Men trots den korta återhämtningen för danskarna var det en svår nöt att knäcka för oss.
  • Uppdaterad: 27 MAR 2022 15:25

Danmark kom till dagens spel efter en vinst mot Tjeckien med 9-4 12 timmar tidigare. Stor eloge till Tjeckien som spelade två tuffa matcher under samma dag med endast 8 utespelare. 

Sverige och Danmark har inte mötts sen NBM 2016 i Lettland. Då vann Danmark med 6-3. Så vi hade en revansch att utkräva här. 

Novak fick fortsatt förtroende efter den fina debuten, vi startade med Essa, bröderna Tebibel och födelsedagsbarnet Sargisyan. Bröderna Neverland, Ceesay och Said i den andra fyran.

De första 10 minuterna radade vi upp många fina chanser och vi brände minst 4-5 högkvalitativa målchanser. Det skulle vara rättvist om vi hade ledning med 3-4 bollar men idrotten är inte alltid rättvist. 

Men trots detta skulle vi ändå göra matchens första mål, Essa bröt ett danskt anfall och drev upp själv i en 3 mot 2-situation och sköt in 1-0-målet. Andra halvan av första halvlek var knappt godkänt från svenska sidan och irrationen bland spelarna spred sig. Men vi kunde hålla undan och behålla ledningen med 1-0. 

Förbundskapten Basberber fick göra några förändringar under pausen och gick ner på 6 spelare. Det gav snabbt resultat. Vi skruvade upp tempot och då hängde danskarna knappt med. Med hjälp av lagets assistkung Neverland Sr (Totalt 7 assist på 2 matcher) gick Sverige upp till 4-0 snabbt. Men då fick Neverland Sr syna det andra gula kortet och duschen väntade på honom tidigare än väntat. 

Med en man mindre kunde danskarna reducera till 4-1. Det spred onödig nervositet i laget och danskarnas hopp tände till som dansk dynamit. De närmade sig med ett 4-3-mål med 6 minuter kvar. 

Men med ett par minuter kvar släckte nybliven 20-årige Sargisyan danskarnas hopp och till publikens besvikelse (Förutom 2-3 svenska supportrar, tack för att ni kom!). 

Sverige-Danmark 5-3 (1-0)

Svenska målskyttar

Adam Neverland 2 mål

Nabil Tebibel 1 mål

Gor Sargisyan 1 mål

Rekar Essa 1 mål 

Nu har vi tagit hem segern i både det nordiska derbyt och turneringen.
Stort tack till Danmark som arrangerade turneringen! Nu laddar vi om till höstens stora händelse, EM i Italien! 

Skribent: Daniel Littorin
E-post: Adressen Gömd

 

 

Tecken inom idrott

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info