Hoppa till sidans innehåll

VM: Guld till Theodor Thor

18 OKT 2016 11:10
Sverige har en världsmästare i spjut! Idag tog Theodor Thor hem guldet till Sverige i friidrotts-VM i Stara Zagora, Bulgarien.
  • Skapad: 18 OKT 2016 11:10

Det började bra direkt för Theodor. Redan på uppvärmningen kastade han 66-68 meter.
I sitt första kast satte han 62,09 meter och fick kramp i vaden efter det kastet. Tävlingen hölls på en grusplan utanför tävlingsarenan av någon anledning, något som flera länder protesterade mot. Men villkoren var lika för alla. 

Det visade sig att det första kastet skulle hålla i hela tävlingen, då de andra tävlande förmådde att kasta längre än honom. Theodor fick kramp i vaden och kunde inte kasta längre än så. Dessutom var förhållandena dåliga och värmen olidig, han fick kasta i motvind. Hans främsta konkurrenter ryssen Kirill Tsybizov (etta i Deaflympics 2013) och polacken Tomasz Rozumczyk (femma i Deaflympics 2013) blev tvåa och trea i tävlingen. Tsybizov kastade 61,69 meter som längst och Rozumczyk 55,85 meter. 

Theodor hälsar att han är nöjd med vinsten trots att han velat att resultaten hade blivit lite längre. Avslutningsvis säger han att han siktar på att kasta längre och längre i sommar. Hans nästa tävling blir Göteborgs GP den 15 juli. 

Stort grattis Theodor!

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd

 
  

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info