Hoppa till sidans innehåll

Ulrika klassegrare i Midnattsloppet

18 AUG 2010 15:07
Ulrika Nilsson, dubbel guldmedaljör i maraton i Deaflympics, vann sin klass (40-års) på ett imponerande sätt. Hon var nästan fyra minuter före tvåan i loppet.
  • Skapad: 18 AUG 2010 15:07

Bildtext: Ulrika efter det senaste maratonguldet i Taiwan. Foto: Hans Rimberg

Ulrika Nilsson visade fin form i Midnattsloppet 10 km där hon vann 40-årsklassen med bred marginal. Hennes tid 39,47

--Det var en väldigt varm och fuktig kväll, berättar Ulrika för hemsidan. Banan är varierande och knixig, med sugande backar, snäva svängar och sega partier med kullersten. Man måste vara uppmärksam eftersom det är riktigt mörkt på vissa ställen och snubbelrisken är hög.

--För min del var årets lopp en chansning. Har inte kunnat träna på som jag velat på grund av två månaders ryggont, förmodligen inflammation i ett muskelfäste. Har dock kunnat springa distans och loppet visade att jag inte är helt ur form men har en del att hämta upp (orka hålla hög fart längre). Ser nu fram emot att köra kvalitetsträning på bana och på löpbandet.

Hennes seger i 40-årsklassen gav henne en nionde plats i den stora klassen. Imponerande!

Två personer dog under loppet och den stora löparfesten fick plötsligt ett svart och tragiskt innehåll. Ulrika fick kännedom om dödsfallen efter sin egen målgång.

-- Det var inte lätt att ta till sig, berättar Ulrika. De inträffade efter att jag gått i mål och därför märkte jag inget förutom ambulanserna som kom i ilfart när jag joggade ner.

Skribent: Sten Sundberg

 
  

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info