Hoppa till sidans innehåll

Ukraina ett nummer för stora för Sverige

11 JUN 2019 12:17
Det blev ytterligare en svensk förlust, 0 – 2 blev det i den avslutande gruppspelsmatchen mot Ukraina i EM.
  • Skapad: 11 JUN 2019 12:17

Mötet bekräftar åter föregående matchers utfall där Sverige ännu en gång gör en mycket stark försvarsinsats, men där resurser och spelarkapacitet tyvärr inte på långt väg räcker till för att uppnå ett slagkraftigt anfallsspel. Ukraina dominerade matchbilden överlägset med ett högre och snabbare bolltempo. Man fastnade dock som oftast i det välorganiserade svenska försvarsspelet.

Noterbart är att Ukraina trots sin överlägsenhet inte lyckades tillverka eget spelmål. Svenska försvarsspelet var i detta avseende väldigt effektiv. Ukrainas bägge mål tillkom väldigt slumpmässigt. Först genom riktningsförändring på en frispark samt ett självmål på en försvarsbrytning som totalt ställde i övrigt utmärkte målvakten John Novak. Sammantaget kan sägas att Ukraina med största sannolikhet kommer att kämpa om de ädlaste EM medaljerna.

Förbundskapten Conny Bååth kommenterar den svenska insatsen i EM med följande:

”För Svenska Dövlandslaget blev resultatet i EM ett misslyckade. Förväntningarna var efter föregående EM:s kvartsfinalplats satta lite högre än sista plats i gruppspelet. Vi fick en smärtsam och lärorik påminnelse om att den tekniska och fysiska kapaciteten i dagens svenska landslag inte på långa vägar kan mätas på liknande nivå som toppnationerna inom dövfotbollen. Ukraina visade med eftertryck i matchen och därtill under hela gruppspelet varför man tillhör en av de 1–3 största förhandsfavoriterna att ta hem EM bucklan. Svenska laget har inför de senaste årens mästerskap så gott som ständigt brottats med stora skadebekymmer. Det var inget undantag denna gången heller. Detta kan helt enkelt inte längre bero bara på tillfälligheter. Lutan på skadedrabbade spelare de senaste åren kan göras mycket lång. Det är anmärkningsvärt att så många i spelartruppen så ofta omfattas av allvarligare skador.

Problematiken medför i förlängningen att den maximala individuella prestationsförmågan kraftigt bromsas upp. Situationen påverkar i sin tur hela den lagmässiga speluppbyggnaden. Detta är uppenbart inte normalt?! Svensk dövfotbolls återkommande skadeproblem behöver därför i någon form ses över och utredas djupare!”

Efter matchen mot Ukraina innan laget reste hem så samlade laget för sista gången under EM under middagen i hotellet och hade en avslutning. Samtidigt så utsedde Conny lagets tre bästa spelare under matchen mot Ukraina och valet föll på trion, Ali Attar, Albert Boklund och Adam Neverland. Där Albert blev vinnaren av motståndarnas vimpel med motiveringen att Albert hållit jämnaste och högsta lägsta nivån av samtliga spelare sett över hela gruppspelet.

Vi vill här också speciellt tacka alla svenska supportrar som rest hela vägen till Kreta för att heja fram oss under matcherna. Ni och alla andra våra supportrar hemma i Sverige betyder mycket för oss!

Skribent: Henrik Rangfeldt
Epost: Adressen Gömd

 

FOTBOLLENS SPONSORER

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info