Hoppa till sidans innehåll

EM 2019: Tung premiärförlust mot Frankrike

05 JUN 2019 22:02
Sverige inledde EM i Heraklion 2019 med match mot Frankrike som blev som förväntat där Frankrike skulle ha större delen av spelet.
  • Uppdaterad: 05 JUN 2019 22:02

Vi däremot började matchen ganska svagt där vi lät Frankrike göra 1–0 ganska snabbt efter ungefär 10 minuter. Målet kom till sen vår högra försvarssida stötta bort sig och lyckades sen inte täppa till ytan på kanten. Den duktige franske yttern Rafaëli Kuzhegaran fick fritt spelrum och kunde ohotad löpa in i straffområdet och skruvade in bollen i bortre stolpen. Ett resultat som sen höll sig matchen ut.

Förbundskapten Conny Bååth kommenterade matchen

”Matchbilden var som en helhet ganska jämn men där Frankrike hade övertag i ett högre bolltempo samt lite snabbare passningsspel. Vi vaskade dock fram ett antal vassa halvchanser, främst genom snabbe forwarden Elias Tebibel men marginalerna ville inte riktigt vara på hans sida. Det skall tilläggas att vi lider av några besvärande skador på ett par tunga poster.”

Vänsterbacken och landslagsdebuterande blott 17 årige Gor Sargisyan var tillsammans med målvakten John Novak och försvarsresen Albert Boklund särskilt framträdande i det svenska laget. Nu väntar England i nästa match på torsdag, en match som Sverige måste vinna för att undvika risken att bli utslagna i gruppspelet.

Skribent: Henrik Rangfeldt
Epost: Adressen Gömd

 

FOTBOLLENS SPONSORER

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info