Hoppa till sidans innehåll

Belcher ny förbundskapten för U21

05 OKT 2019 17:09
Vi kan nu med glädje meddela att vi nu satt ihop en ny ledarstab för vår herr U21 landslag i fotboll med Romel Belcher (vänster på bild) som förbundskapten.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2019 17:09

Romel har tidigare funnits med i ledarstaben sen vi startade upp U21 landslaget så det blir ett bekant ansikte i en ny roll. Romel började som ansvarig för U21 landslaget inför den första U21 mästerskapet 2016 i Wroclaw, Polen där laget kom trea. Sen fortsatte Romel som assisterande förbundskapten till Conny Bååth inför den andra U21 mästerskapet på hemmaplan i Stockholm sommaren 2018.

Som assisterande förbundskapten så blir det Sofyan El Marghichi (höger på bild) som går in i rollen och jobbar tillsammans med Romel. Båda de två innehar idag tränarlicensen UEFA B som de tillsammans tog på en högskoleutbildning hos GIH som de gått på i ett år. I övrigt så är Romel också utbildad personlig tränare och besitter därmed väldigt breda kompentenser. Till vardags så är Romel också tränare för IK Hephatas fotbollsherrar samt futsaldamer, Romel har också tidigare haft olika uppdrag inom klubbens fotboll- och futsalverksamhet. Sofyan kommer med fem års erfarenhet som fotbollsinstruktör hos svenska fotbollsakademin och från AIK:s ungdomsverksamhet.

Som målvaktstränare så fortsätter Anwar Aly, en väldigt erfaren målvaktstränare som varit med inom dövfotbollen sen omstarten år 2013. Anwar som idag till vardags jobbar som målvaktstränare hos Arameisk-Syrianskas herrar i division 2 har varit en mycket viktig faktor för våra målvakters utveckling.

Vi är mycket nöjda över att säkrat dessa tre herrar som tillsammans besitter en bred kompetens och engagemang, något som kommer att betyda mycket för utveckling av framtidens landslagsspelare hos oss!

Utöver dessa tre tränare så har vi också två andra ledare som kommer att ingå i staben, Beatrice Brunnbauer går in i en kombinerad roll som innebär att hon kommer att vara båda lagledare och fysio. Då Beatrice nu är bosatt i Österrike under en pågående alpin satsning mot kommande vinter Deaflympcis så är det först efter årsskiftet som spelarna kommer att få se mer av henne i ledarstaben.

Som ansvarig för material och utrustning blir det Gesly Belcher, Gesly har en bakgrund som landslagsman i basket och spelar även fotboll hos Hephata.

För U21 landslaget väntar det nu en U21 EM i Baunatal, Tyskland den 28 juli – 8 augusti 2020, ni kan läsa mer om mästerskapet på https://www.u21-football-2020.eu/en/. Vi kommer att börja förberedelserna inför mästerskapet med en första samling i början av november det här året, en kallelse kommer inom kort ut till de aktuella spelarna.

Skribent: Henrik Rangfeldt
Epost: Adressen Gömd

 

FOTBOLLENS SPONSORER

 

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info