Hoppa till sidans innehåll

Säsongsavslutning på bästa sätt, Bockstensturen i Varberg

01 SEP 2019 19:26
Seger i säsongens sista deltävling av långloppscupen Mtb i Varberg och sammanlagd segrare i Svenska Cupen Mtb 2019 i klassen H30. Dubbel GRATTIS!
  • Uppdaterad: 01 SEP 2019 19:26

I lördags var det dax för "examen" för Sveriges mtb-cyklister. I Varberg avgjordes den sista deltävligen Bockstensturen (av totalt 8) av Svenska Långloppscupen 2019. Tävlingen är cupens längsta, 10 mil, och går genom mycket varierande terräng öster om Varberg, bl.a. genom täta och vackra bokskogar, inga jättelånga backar men många korta hårda som suger musten även ur den mest vältänade. Underlaget med sten och rötter gör att du inte kan slappna av en sekund för då händer lätt en olycka. 
prisutdelning varberg
- "Det här är rolig cykling men det sliter både på kroppen och huvudet, man får plocka fram allt man har och gräva djupt i skallen för att inte tappa fokus, summerar Tommy efter tävlingen.
Segern var jätteskoj, men framförallt värdesätter jag segen sammanlagt som en av mina bästa prestationer sedan jag började cykla."
I cykelkretsar har dessa Cupsegrar mycket hög status, det är mycket träning och slit samt en målmedveten inställning till sporten innan du kan koras till sammalagd segrare av Långloppscupen Mtb

150 meter kvarsnart målgång vid Varbergs fästning

 

Dubbelkramp! Tur att det finns hjälp att få...!
aj aj aj kramp! bra  att det inträffade efter mållinjen

foton: Cykelkanalen o T Hammarström

Skribent: Torsten Hammarström
Epost: Adressen Gömd

 
  

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info