Hoppa till sidans innehåll

Bowlingslandslaget på väg till VM i Taiwan

31 JUL 2019 17:42
Den svenska Bowlingslandslaget för Döva är i skrivande stund på väg till VM i Taoyuan, Taiwan som pågår mellan 3-12 Augusti 2019. Sverige skickar en trupp på totalt 13 aktiva och ledare till mästerskapet.
  • Skapad: 31 JUL 2019 17:42

Årets värd för Bowling VM är alltså Taiwan, vilket innebär att Ann-Charlotte Dahlberg och Ulf Andersson gör ett återbesök till Taiwan efter tio år då de båda deltog i Deaflympics i Taipei som genomfördes år 2009. I övrigt har den svenska bowlinglandslaget haft en hel del spelaromsättningar de senaste åren och det är nu en nysammansatt trupp som valts ut av förbundskaptenen med ett par nygamla ansikten. 

 

Den svenska truppen ser ut som följande

Ann-Charlotte Dahlberg, IK Scania

Emma Sätterlund, Trollhättans DIK

Mairi Shadabi, IK Hephata

 

Owe Persson, Jönköpings DIK

Ronny Carlsson, IK Scania

Ulf Andersson, Jönköpings DIK

Ulf Nilsson-Jörlemyr, DSK Dalir

Urban Ljungqvist, Jönköpings DIK

 

Lars-Erik Carlsson, Huvudansvarig SDI Bowling

Ulf Sandblom, Förbundskapten Herrar

Yvonne Sandblom, Förbundskapten Damer

Cathrine West, Tolk

Katarina Thorsén, Tolk

 

Konkurrensen i mästerskapet kommer vara väldigt tufft där favoritskapen först och främst ligger hos hemmanationen Taiwan men även Sydkorea, Ukraina och Ryssland. Sen finns det givetvis en hel del individuella skickliga bowlare från Europa också som eventuellt kan hota om medaljplaceringarna. För Sveriges del blir den största medaljchansen i lag-grenarna snarare än individuellt. 

Mästerskapet börjar som nämnt den 3:e Augusti och mellan 1-2 Augusti är det träning som gäller, mycket handlar om att hitta en bra känsla mellan kloten och banorna. Oljeprofilen som kommer vara en lång profil kommer lottas på plats i samband med TD-mötet. 

Mästerskapet inleds med herrarnas singel den 3:e Augusti kl. 10 lokal tid (kl. 16.00 svensk tid) och för damernas del börjar mästerskapet den 4:e Augusti kl. 9.00 lokal tid (kl. 15.00 svensk tid.) - fullständigt spelschema kan hittas på denna länk: https://wdbc2019taoyuan.deafsports.org.tw/web/games-info/schedule/ 

 

Arrangörerna kommer även livesända mästerskapet på denna länk: https://www.youtube.com/watch?v=nWveqWDtjm0 så se till att sätta er framför datorn och heja fram våra svenska bowlare! 

Sen får ni inte heller glömma att gilla Svensk Dövbowling på Facebook, så får ni följa Bowlinglandslaget på nära håll under deras resa i Taiwan. De kommer även annonsera ut vilka som blir uttagna till tvåmanna respektive tremanna där, så ni får absolut inte glömma att gilla sidan! 

 

HEJA SVERIGE! 

Skribent: Frej Fredman
Epost: Adressen Gömd

 
  

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info