Hoppa till sidans innehåll

EM: Seger mot Tyskland

18 OKT 2016 10:53
Sverige spelade sin andra match i mästerskapet och det blev en vinst där alla i laget bidrog. Agatha Boye Niemelä briljerade med sina tio poäng.
  • Skapad: 18 OKT 2016 10:53

Sverige vann sin match mot Tyskland idag med 59-30. Sverige inledde spelet trevande, men började sakta och säkert styra matchen i andra perioden. Glädjande var att alla spelare producerade idag. 

Sofia Lindevall spelade inte idag, så Lydia Tebibel fick axla ansvaret som pointguard och därmed starta matchen. Övriga startande spelare var Fatima Tebibel, Melihat Dogan, Larissa Strante Worseck och Cissi Ferm. Efter en trevande första period där vi stressar och låter tyskarna göra enkla poäng efter slarvigt försvarsspel börjar Sverige sätta igång med ett bra försvarsspel och därmed få utdelning i anfallet genom stort tålamod. Det var matchplanen. Att inte stressa igenom matchen, utan få till ett långt anfall så att man hittar öppna spelare som kan göra enkla poäng. Första perioden vinner vi med 16-11, sedan drar vi ifrån i andra perioden med 13-8 och går till halvtidsvila med 29-19. 

I halvlek (tredje perioden) börjar spelarna sätta sina skott, särskilt Jamaree N. Hansen och Hanna Sejlitz. Sejlitz är för övrigt en spelare som gillar att skjuta och får hon i skotten är hon riktigt farlig. Glädjeämnet idag är Agatha Boye Niemelä som får 15 minuters speltid i sitt första mästerskap och gör hela tio poäng. Riktigt roligt att se henne våga ta för sig och visa vad hon kan trots sin unga ålder, blott 14 år. I mitten av tredje perioden börjar vi sätta press på tyskarna och då börjar vi få vårt snabba uppspel att stämma. Detta är Sveriges melodi!

I fjärde perioden fortsätter vi pressen och vinner perioden komfortabelt med 13-3. Och slutsiffrorna blir 59-30, 29 poängs marginal. I fjärde perioden spelar vi perfekt försvarsspel och får till många snygga passningar. 

Coach Hedefalk: 
Vi vinner matchen med hjärtat idag. Det var lagarbetet som avgjorde matchen där alla spelare verkligen gick in och krigade tills slutsignalen gick. Det roligaste är att alla producerade idag!

Statistik
Sverige vinner alla perioder. (16-11, 13-8, 17-8 och 13-3)
Sverige har 33,3 % i field goal (skott i mål). Tyskland 25 %.
Sverige tog 45 returer, Tyskland 33. 
Sverige hade 15 turnovers, Tyskland 32. 


Poäng Sverige
Cissi Ferm 12 poäng, 17 returer, 4 assists, 3 steals
Agatha Boye Niemelä 10 p, 2 steals
Larissa Strante Worseck 8 p, 13 returer, 5 steals
Lydia Tebibel 7 p (1 trepoängare)
Hanna Sejlitz 6 p, 7 returer
Jamaree N. Hansen 5 p (1 trepoängare)
Melihat Dogan 5 p
Jiin Najar 4 p
Fatima Tebibel 2 p

Tyskland
Rebecca Demmig 8 poäng
Nina Vogel 7 p

Imorgon möter Sverige Israel som förlorade mot Tyskland. Matchen sätter igång 16.00 grekisk tid (15.00 svensk tid) och livesändningen kommer att göras på förbundets facebooksida.
De grekiska arrangörernas hemsida fungerar äntligen;www.sportstats.gr/europeanchampionship2016

Noterbart är att idag spelade Ukraina mot Italien där det blev en jämn match med 4 poängs vinst för Ukraina. Det blir en tuff match på tisdag mot Italien för Sverige. 

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd

 
  

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info