Hoppa till sidans innehåll

EM: Inför Sverige - Ukraina

18 OKT 2016 10:49
morgon är det dags för Sverige att gå in i Europamästerskapet i Thessaloniki, Grekland som regerande europamästarinnor.
  • Skapad: 18 OKT 2016 10:49

Laget anlände till Thessaloniki, Grekland efter en lång flygresa häromdagen och har idag haft en lättare träning för att acklimatisera spelarna och få känna på boll och hall. Imorgon väntar en sannerligen tuff match. 

Motståndet blir tuffast möjliga direkt. Ukraina, som kom på andra plats på senaste Deaflympics i Sofia, Bulgarien 2013 där de mötte USA i finalen. I senaste VM i Tayouan, Taiwan kom Ukraina på tredje plats efter USA och Litauen.

Det blir alltså en match som troligen avgör vem som blir gruppetta. De övriga lagen i gruppen är Tyskland, Italien och Israel. 

Läget i det svenska laget är att alla spelare är skadefria förutom Cecilia Ferm och Hanna Sejlitz som dras med småskador.
Sverige ställer upp med följande spelare:

4. Sofia Lindevall, lagkapten och guard
5. Jamaree N. Hansen, forward
6. Lydia Tebibel, guard/forward
7. Fatima Tebibel, forward
9. Hanna Sejlitz, forward
10. Jiin Najar, forward
11. Melihat Dogan, forward
12. Cecilia Ferm, forward/center
14. Larissa Strante Worseck, center
15. Agatha Boye Niemelä, forward

Det blir spännande och se hur samspelet mellan Ferm och Strante Worseck kommer att fungera under matchen. Vi vet från tidigare erfarenhet att alla länder satsar på att stoppa Ferm inside, och då har hon sett till att göra de andra i laget fria. Och det har fungerat. Vi får också se Boye Niemelä göra sin debut i sitt allra första mästerskap för Sverige. Det som är viktigt för Sverige imorgon är att spelarna får lagspelet att fungera och att skyttet kommer att sitta. Vi hoppas att Dogan och Sejlitz får till det imorgon med sitt skytte. Och att försvarsspelet blir kompakt och bra. Här kommer vår lagkapten Lindevall få en nyckelroll med sitt starka försvarsspel. 

Ukraina har samma laguppställning från tidigare mästerskap och har varit beroende av tre spelare som alltid levererat: Yulia Moskalets, Olga Kalchenko och Marta Sideilnikova. De här tre var bland de femton bästa poängplockarna i fjolårets VM i Taiwan. (Moskalets: 18,7 ppg (points per game), Kalchenko: 13,6 ppg, Sideilnikova: 13,1 ppg). 

Får Sverige stopp på de här spelarna är matchen öppen och allt kan hända. Ikväll kommer laget att ha taktiksnack kring morgondagens match och det blir spännande att se vad matchplanen blir.

De grekiska arrangörerna har tidigare lovat att livesända matcherna. Tyvärr ser det inte ut att bli verklighet, så vi får hålla förväntningarna låga. Det innebär att vi gör en egen livesändning på vår facebooksida, förutsatt att
wi-fin i hallen fungerar som den ska. Annars kommer en rapport från matchen att göras även i facebooksidan.

Arrangörernas hemsida: http://eurodeafbasketball2016.gr/euro-deaf-basketball-championship-thessaloniki/

SDIs sidor 
Officiell hemsidawww.dovidrott.se
Facebook: www.facebook.com/dovidrott
Instagram: 
svenskdovidrott

Sen kan ni också följa Svensk Dövbaskets sidor
Facebook: www.facebook.com/svenskdovbasket
Instagram: 
dovbasket  (här kan ni följa spelarna i deras vardag under mästerskapet)

Matchen mot Ukraina börjar klockan 11.00 imorgon (10.00 svensk tid) och vi kommer att lägga upp information imorgon bitti på vår facebooksida (som alla kan följa, även de som inte har ett konto) där vi informerar hur livesändningen ser ut. 

Heja Sverige!

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd

 
  

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info