Hoppa till sidans innehåll

EM: Inför Sverige-Italien

18 OKT 2016 10:56
I eftermiddag är det dags för Sverige att ta sig an Italien i den fjärde och sista matchen av gruppspelet i basket-EM i Grekland. Denna match avgör vilket av länderna som blir tvåa respektive trea efter Ukraina i grupp B.
  • Skapad: 18 OKT 2016 10:56

Sverige har ett fulltaligt lag i dagens match då Cissi Ferm är tillbaka. Sofia Lindevall känner inte av sin skada och kommer att spela för fullt. Alla spelare är skadefria, så de kommer att ge allt idag. Det som är viktigt i dagens match är att spela perfekt försvar och höja skottprocenten. 

Jag träffade Italiens ledare idag och frågade hur laget ser ut. De har sju nya spelare och ser fram emot matchen mot Sverige som de också säger kommer bli tuff. 
Italien förlorade mot Ukraina med 49-53. De har vunnit två matcher, mot Tyskland med 74-42 och mot Israel med 74-26. 

Sverige måste ha koll på Italiens nyckelspelare. Nummer 20, Lorenza Spirito, har producerat i anfallet och blir en spelare Sverige måste stoppa. En annan spelare är Simona Sorrentino och Guilia Sautariello som också har höga poäng i sina senaste matcher. 

I grupp B leder just nu Ukraina, som kommer att vinna gruppen, och andra och tredje plats är öppen, det står mellan Sverige och Italien. Sen hamnar Tyskland på fjärde plats medan Israel blir sist och kommer inte att gå vidare i slutspelet. 

I grupp A leder just nu Litauen som spelat färdigt i gruppspelet, men förlorat mot Grekland. Grekland kommer att ta över ledningen efter dagens match mot jumbon Polen. I matchen om tredje och fjärde plats fajtas Ryssland och Turkiet. 

Följ facebooklivesändningen på förbundets facebooksida och heja Sverige! Uppkast klockan 16.00 (15.00 svensk tid). 

Skribent: Therese Rollvén
Epost: Adressen Gömd

 
  

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info