Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsspelens officiella logga är här!

29 NOV 2019 14:52
Tillsammans med Dramaski har Barn- och Ungdomsidrottsutskottet tagit fram en logga för förbundets nya ungdomsidrottsverksamhet Ungdomsspelen som kommer se dagsljuset för första gången till 2020!
  • Skapad: 29 NOV 2019 14:52

Skol-SM kommer från och med 2020 att övergå till Ungdomsspelen i ett led av förändringsarbetet Barn- och Ungdomsidrottsutskottet (BoUU) gjort. Diskussionen om förändringen har funnits under flera år men som intensiferats under 2019 och nu är vi vid målsnöret. 

Under Maj 2020 kommer den första Ungdomsspelen att genomföras, vi behåller grunden som funnits genom åren i Skolmästerskapet och senare Skol-SM men istället för att representera skolorna kommer ungdomarna att få representera Dövidrottsföreningar istället. 

Förbundet tror att detta leder till en starkare föreningskänsla hos barn och ungdomar som tyvärr inte är lika stark idag som tidigare, detta leder även till att föreningarna måste ta sitt ansvar och etablera en ungdomsverksamhet som är av vikt för förbundet och Dövidrottens överlevnad. 

Förbundet vill även att det finns en mer tydligare röd tråd från barn- och ungdomsidrott ända upp till landslagsnivån och därför kommer samtliga huvudansvariga för respektive idrott finnas på plats i Ungdomsspelen när idrotten i fråga genomförs. Dessutom har BoUU beslutat att val av idrotterna som genomförs i Ungdomsspelen ska ha en tydlig tanke bakom där det blir fyra lagidrotter och sex individuella idrotter som på seniornivå har en verksamhet inom förbundet.

Förslaget har skickats till föreningarna under Oktobermånaden, hittills har förbundet fått positiva respons och nu kommer idrotterna att implementeras i Ungdomsspelens tävlingsbestämmelser. 

 

IDROTTERNA I UNGDOMSSPELEN

Lagidrotter: Basket, Fotboll, Futsal & Innebandy

Individuella idrotter: Badminton, Bordtennis, Discgolf, Friidrott, Orientering & Simning

 

De kommande fem åren är även fastställda, där det till skillnad från tidigare inte har bestämda städer utan att Dövidrott Västra tar idrotterna under vårterminen och Dövidrott Östra tar idrotterna under höstterminen. Distrikten kommer då samverka med Dövidrottsföreningar anslutna till SDI för arrangemang, till skillnad från tidigare blir städerna inte "låsta" till skolornas städer som brukligt. Räkna med att se Ungdomsspelen genomföras i "nya" städer!  

Femårsplanen för Ungdomsspelen kan ni hitta här - Ungdomsspelen 2020-2025.pdf och riktlinjerna för idrotterna härRiktlinjer för idrotterna i Ungdomsspelen 2.pdf

 

UNGDOMSSPELENS LOGGA

BoUU ville att Ungdomsspelen skulle ha en logga som stärker Ungdomsspelens varumärke, loggan skulle ta fram det viktigaste inom Ungdomsspelen - RörelseGemenskapGlädje och Teckenspråk. Vi känner att loggan som utvecklats av Dramaski lyckats fånga allt det i en och samma logga. BoUU är väldigt stolta över loggan och känner att den ger Ungdomsspelen en starkare identitet. 

Loggan presenterades under det sista Skol-SM i Härnösand 23-24 november av BoUU:s ordförande Per Markström. FOTO: Håkan Hilldingsson

 

På denna sida kommer vi framöver att mata in alla nödvändiga informationer och dokument rörande Ungdomsspelen, sidan är just nu i uppbyggnadsfasen och kommer piffas upp till början av 2020! 

https://www.svenskdovidrott.se/Barn-ochungdomsidrott/Ungdomsspelen/

Skribent: Frej Fredman
Epost: Adressen Gömd

 

 PROJEKTSTÖD - IF 

Tecken inom idrott  

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info