Hoppa till sidans innehåll

Svensk Dövsimning på väg till Sao Paulo, Brasilien

23 AUG 2019 15:48
Vid skrivande stund är det svenska Dövlandslaget i simning uppe i luften på väg till Sao Paulo, Brasilien för att delta i VM som pågår mellan 25-31 Augusti. Sverige skickar en liten men naggande god trupp på tre personer varav två aktiva.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2019 15:48

Den svenska truppen består av simmarna Robin Flyman och Kevin Shiva tillsammans med Svensk Dövsimning huvudansvarig Martin Törnblom. Både Kevin och Robin tränar med Örebro Simallians där de under flera månader förberett sig inför det stora mästerskapet som lockar hela 29 nationer med flera mindre kända nationer inom dövidrottssammanhanget som bland annat Paraguay, Costa Rica och Mauritius! De nationer med största trupper är som vanligt Ryssland och Ukraina som skickar en trupp på 25 respektive 18 simmare - det är också de som kommer ha simmare som är favoriter på mer eller mindre samtliga grenar. 

För svensk del blir det mycket tävling mot personbästa där man förhoppningsvis även tar sig till final på någon eller några grenar. Vi får inte heller glömma att Kevin Shiva inte ens fyllt 18 år än så det handlar om en stor talang som vi förhoppningsvis får se ta flera steg framåt i utvecklingen - på sikt kanske vi kan hoppas på medaljer. 

"Mina förväntningar på våra simmare är att de slår deras personbästa och eventuellt tar svenska rekord precis som de gjorde i fjol under EM i Polen. Kanske någon topp-10 placering och plats i final, men det är en stor tävling med många duktiga simmare från hela världen så det blir väldigt tufft." säger Martin Törnblom, Svensk Dövsimning huvudansvarig 

 

Programmet under VM (endast grenar där Sverige har representanter) 

 

22-25 Augusti - Träningsdagar

25 Augusti - Invigning

26 Augusti - 200 meter fritt (Robin Flyman), 50 meter rygg (Kevin Shiva)

27 Augusti - 100 meter fjäril (Kevin Shiva) 

28 Augusti - 100 meter fritt (Robin Flyman & Kevin Shiva) 

29 Augusti - 50 meter fjäril (Robin Flyman & Kevin Shiva), 400 meter fritt (Robin Flyman) 

30 Augusti - 50 meter fritt (Robin Flyman & Kevin Shiva) 

31 Augusti - Avslutningsceremonin

 

Fullständigt program finns på arrangörernas hemsida tillsammans med massor av information som resultat, bilder med mera. Besök deras hemsida - https://wdsc2019.wordpress.com/

 

Svensk Dövsimning på Facebook kommer även lägga upp bilder, video, en del intervjuer och sammanfattningar under mästerskapet. Se till att gilla Facebooksidan så missar ni ingenting! 

 

Stort lycka till önskar vi på förbundet! 

Skribent: Frej Fredman
Epost: Adressen Gömd

 

 PROJEKTSTÖD - IF 

Tecken inom idrott  

 

Postadress:
Svenska Dövidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info